Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020






 

RAINBOW BAND 


aka


MIDNIGHT SUN








Fine Danish Progressive Rock








Ένα αινιγματικό jazz/rock fusion γκρουπ που προερχόταν από την Κοπεγχάγη. Ξεκίνησαν ως Rainbow Band, όμως άλλαξαν το όνομα τους όταν πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε ήδη γκρουπ που το χρησιμοποιούσε. 

Κάνοντας το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1970, έγινε η πρώτη αλλαγή στο lineup, καθώς ο τραγουδιστής του γκρουπ Lars Bisgaard αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Allan Mortensen. 


Για να κλείσουν συμβόλαιο με την MCA έπρεπε να αλλάξουν το όνομα τους. 


Έτσι λοιπόν μετονομάστηκαν σε Midnight Sun και ηχογράφησαν εκ νέου το πρώτο άλμπουμ τους, έχοντας ως lead singer τον Mortensen και το άλμπουμ κυκλοφόρησε ξανά με άλλο εξώφυλλο.



Rainbow Song (1971)






Midnight Sun (Sonet SLPS 1523) Denmark 1971

Το άλμπουμ αυτό ήταν η ηχογράφηση του ντεμπούτο τους με άλλον lead singer. 


Ένα γκρουπ που μπορεί να προσαρμοστεί σε jazz αλλά και σε ψυχεδελικό περιβάλλον, προσθέτοντας συχνά soul, horn rock αλλά και folk. 


Πολύ πιάνο με heavy κιθάρες και σταθερό ρυθμικό μέρος και με την υποστήριξη του σαξοφώνου από τον Bent Hesselmann. 




Talkin' (1971)






Σχεδόν αυτοσχεδιασμός και δραματικά ορχηστρικά περάσματα με δυνατές λυρικές στιγμές και διάφορα όργανα να σολάρουν δίνουν την έντονη jazz αίσθηση, 


Living on the Hill (1971)





το υλικό είναι πολύ καλό και λάμπει καθώς το αποδίδουν οι ταλαντούχοι Niels Brondsted στο πιάνο και Peer Frost στην ηλεκτρική κιθάρα. 


Nobody (1971)


 

 

Το κομμάτι που ανοίγει με το αφοπλιστικό riff και τα φωνητικά του Mortensen, τοποθετεί το πλαίσιο που θα κινηθεί το άλμπουμ, αν και ο αυτοσχεδιασμός που ακούμε αμέσως μας προϊδεάζει ότι δεν θα είναι και το πιο ομοιόμορφο άλμπουμ. Τα στοιχεία γίνονται πιο rock στο "Nobody" και στο "Where You're Going to Be". 


Where You're Going to Be (1971)





Το 14λεπτο επικό "Living on the Hill" μπορεί να θεωρηθεί ένα κρυμμένο διαμαντάκι, είναι ότι καλύτερο υπάρχει μέσα στο πολύ όμορφο αυτό άλμπουμ, ενώ ο ακροατής πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι κανένα από τα επόμενα άλμπουμ δεν μπορεί να συγκριθεί με το ντεμπούτο τους.


Winds Gonna Blow (1972)





Η μουσικότητα είναι άριστη. Ένας εξαιρετικός κιθαρίστας, ένα δυνατό ρυθμικό μέρος και ένας lead singer που διαθέτει μία soul / rock φωνή. Όσο για την παραγωγή είναι υποδειγματική. Ένα γκρουπ που μπορεί να καυχιέται ότι αποτελεί ορόσημο για την progressive rock στην Δανία. 


A La Turca (1972)






Προσωπικά μου φαίνεται ότι ακούω να τζαμάρουν οι Caravan, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό είναι το αποτέλεσμα της jazz/rock. Να φέρνει στο μυαλό την Canterbury σκηνή.


   Walking Circles (1972)                         Midnight Dream (1974)







To 1972 o lead singer Allan Mortensen αντικαταστάθηκε από έναν τρίτο στη σειρά τραγουδιστή, τον Frank Lauritsen και ο δυναμικός μπασίστας Bo Stief έφυγε για να αντικατασταθεί από τον Jens Elbol.


Where Ever You Are (1974)







 Με το νέο lineup ηχογράφησαν ακόμα δύο άλμπουμ, το "Walking Circles" (1972) και το "Midnight Dream" (1974), τα οποία δείχνουν την μπάντα να ακουμπάει σε περισσότερο pop στηρίγματα, πριν διαλυθεί τον Νοέμβριο του 1974.




ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης