Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

 





THE FALLEN ANGELS






Focus on the Underground






Οι The Fallen Angels δημιουργήθηκαν στην Ουάσιγκτον το 1966, έχοντας τις ρίζες τους σε ένα folk rock γκρουπ που ήταν γνωστοί ως The Disciples. Εγκέφαλος της μπάντας ήταν ο μπασίστας και lead singer Jack Bryant. Η μπάντα υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στο underground μουσικό κύκλωμα και η μουσική που έπαιξαν, ένας πειραματισμός θα λέγαμε τόσο λυρικά όσο και σε ενορχήστρωση, έχει αναβιώσει με το πέρασμα του χρόνου.


Most Children Do (1967)





The Fallen Angels (Roulette SR 25358) 10/67

Αυτό το γκρουπ έχει τεράστιο μουσικό απόθεμα και το δίνουν πολύ καλά...


Το άλμπουμ έχει πολλά κομμάτια που θα μπορούσαν να γίνουν χιτ. 


Οι μουσικές εμπειρίες εδώ κυμαίνονται από φιλοσοφημένα κομμάτια μέχρι πολύ εμπορικά τραγούδια με ένα χορευτικό μπιτ.





Love Don't Talk to Strangers (1967)





Αυτοί οι τύποι λοιπόν ήταν πράγματι η καλύτερη ψυχεδελική μπάντα που ξεπετάχθηκε από την Washington DC, αλλά βρίσκονται σε διάφορα εδάφη στο ντεμπούτο τους κι όχι μόνο σε αυτό της ψυχεδέλειας.


Introspective Looking Glass (1967)





Το "Room at the Top" και το "I've Been Thinking" είναι γρήγορα psych-punk, το  "Introspective Looking Glass" και το "Your Mother's Homesick Too" είναι πρώτης ποιότητας acid pop και το "Love, Don't Talk to Strangers" και το "Most Children Do" (με ωραίο σιτάρ μέσα) είναι θεσπέσιες μπαλάντες, των οποίων ο απαλός τόνος αναμένει τα θαύματα που θα ακολουθούσαν στο επόμενο LP τους. 


Room at the Top (1967)





Αν κάθε τι μέσα σε αυτό το άλμπουμ ήταν σε αυτά τα στάνταρντς, θα μιλούσαμε αυτή την στιγμή για ένα μεγάλο κλασικό-αλλά η διάθεση τους για καινοτομίες εισβάλει πολύ συχνά όπως στο αδέξιο "Your Friends Here in Dunderville". Παρόλα αυτά αξίζει να αγοραστεί μόνο και μόνο για τα τραγούδια που ανέφερα παραπάνω και αντίθετα με το It's a Long Way Down μπορεί να βρεθεί σχετικά φθηνά.




It's a Long Way Down (Roulette SR 42011) 7/68

Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους απόλαυσαν μέτρια επιτυχία. 


Οι The Fallen Angels έχουν ένα δυνατό πακέτο εδώ το οποίο θα μπορούσε να φτάσει...παντού. 









Poor Old Man (1968)




Το γκρουπ έχει ζευγαρώσει το λυρικό περιεχόμενο με ένα ψυχεδελικό ρυθμό που κυριαρχεί, με μεγάλη μαεστρία. 


A Horn Playing on My Thin Wall (1968)





Η Roulette μπορεί να έχει κάνει ένα αβέβαιο εγχείρημα εδώ, αλλά τους αξίζουν συγχαρητήρια που άφησαν το κουιντέτο στις δικές τους δυνάμεις για αυτό το πειστικό και ανησυχητικό κλασικό. 


One of the Few Ones Left (1968)





Αυτός είναι ο ήχος μίας μπάντας που ακολουθεί την δική της ατζέντα, ελεύθερη από κάθε επιβαλλόμενη εμπορικότητα και φτάνουν με συνέπεια σε κάποια αξιοσημείωτα ύψη, ιδιαιτέρως στο σπαραξικάρδιο "A Horn Playing on My Thin Wall", στο συντετριμμένο "One of the Few Ones Left" και στο απόκοσμο "I'll Drive You from My Mind". 


I'll Drive You from My Mind (1968)






Επίσης υπάρχει το μαγικό κομμάτι που ανοίγει "Poor Old Man" (ας μου έλεγε κάποιος τι εννοεί λέγοντας "hostile vibrations coming from the kiddies' nest"), το τρομερά έντονο "Something New You Can Hide in", το "Look at the Wind" και το στοιχειωτικό "Didn't I?".


Look at the Wind (1968)





Οι παράξενοι τόνοι στις κιθάρες και τα παθιασμένα φωνητικά υποστηρίζονται με σταθερότητα από διακριτική ενορχήστρωση, που περιλαμβάνει όργανο, φλάουτο, άρπα και τσέλο και αν και ελάχιστα τραγούδια είναι πιο αδύναμα, δεν υπάρχουν πολλά άλμπουμ εκείνης της περιόδου, που να αγγίζουν τόσα πολλά mood ή να έχουν πακετάρει τέτοιο έντονο συναισθηματικό ΄χτύπημα΄. 


Something You Can Hide in (1968)





Οι The Fallen Angels δεν έκαναν κανένα άλλο άλμπουμ. Τα άλμπουμ που έκαναν είχαν θεωρηθεί ως εμπορική αποτυχία, η μπάντα διώχθηκε από την δισκογραφική και συνέχισαν να κάνουν κάποια τουρ μέχρι το 1969, όπου και διαλύθηκαν.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης