Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020





CLICK HORNING



Click




O Click είναι ο Donovan σε διασταύρωση με τον Ricky Nelson και-όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται-καταφέρνει κάποιο βαθμό επιτυχίας με αυτή την προσωποποίηση. Αυτό μπορώ να το αποδώσω μόνο στην σοβαρότητα του, στην αφέλεια του και μία ενσυναίσθητη ειλικρίνεια που τον κάνει διακριτικό, αφανή.

To Paris (1969)




Ο Click είναι πρόσωπο και όχι μπάντα, πράγμα που μπορεί κάποιος να καταλάβει από την φωτογραφία του στο εξώφυλλο. Μερικά από τα τραγούδια αποτυγχάνουν ίσως, αλλά όταν του κάνει "κλικ" καταφέρνει να εμφανιστεί με όμορφη, ονειρική ψυχεδελική folk. Οι στίχοι του έχουν μία ωραία μυστικιστική ποιότητα και μία σίγουρη αδιαφορία ασυμβίβαστη με την ηλικία του τότε. Το highlight είναι για τους περισσότερους που έχουν ακούσει το "Many Times Jimbo", με το σιτάρ του και τον ελεύθερο συνειρμό του ψυχεδελικού συμβολισμού. Δυστυχώς η παραγωγή τον κάνει να ακούγεται σαν να τραγουδάει από μακριά, πράγμα που κάποιες φορές δουλεύει, αλλά γίνεται αδύναμο καθ'όλη την διάρκεια του δίσκου. Συνολικά, μία κυκλοφορία που άξιζε. Αξίζει επίσης να ακούσει κάποιος τα δυο 45άρια που προηγήθηκαν αυτού του LP.

Girl With a Mind (1967)





Ανάμεσα στους τρελούτσικους στίχους του, την τίμια άποψη του και την γόνιμη φαντασία του, εμφανίζεται σαν αληθινά εκκεντρικός / αυθεντικός, μετατρέποντας μάλλον ξεκάθαρα, ειλικρινή τραγούδια σε μοναδικές καταθέσεις ψυχής.

Many Times Jimbo (1969)





H λίμνη Sunapee, στο New Hampshire πάντα είχε το δικό της μερίδιο από μουσικούς. Ίσως είναι ο βουνίσιος αέρας ή το σκηνικό, αλλά κάτι τους κάνει να επιστρέφουν στην μουσική σκηνή. Ρωτήστε τον Click Horning, τραγουδοποιό / τραγουδιστή που έφυγε όταν ήταν στα 17 του για την Νέα Υόρκη. Δώδεκα χρόνια, ένα δισκογραφικό συμβόλαιο και ένα άλμπουμ αργότερα, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επιστρέψει.

I Never Said She Was (1969)




Αρχικές του επιρροές ήταν ο Bob Dylan, ο Gordon Lightfoot, οι Peter Paul & Mary, όπως επίσης το rock and roll και η R&B που άκουγε καθώς μεγάλωνε. Έκανε δύο ακόμα σόλο άλμπουμ και δύο άλμπουμ με την μπάντα του τους Night Kitchen. Ο Click ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στο σχολείο, επηρεασμένος από άλλους μαθητές που έπαιζαν και συγκεκριμένα από ένα που λεγόταν Gram Parsons. Έπεισε την γιαγιά του να του αγοράσει μία Gibson κιθάρα και άρχισε να παίζει folk τραγούδια, αλλά αφού άκουσε τον Gram και τραγουδοποιούς σαν τον Dylan, αποφάσισε να δοκιμάσει να γράψει τραγούδια ο ίδιος.

Find It For Yourself (1969)




"Ήταν το τέλειο πάντρεμα της ποίησης με την μουσική που με κέντρισε. Πάντα λάτρευα τους στίχους που αφηγούνται μία ιστορία". Το 1965, στα δεκαεφτά του έφυγε για την Νέα Υόρκη για να κάνει καριέρα ως μουσικός. "Ήμουν πολύ τυχερός καθώς δύο από τις αδελφές μου ζούσαν στο Greenwich Village και με σύστησαν στις πρώτες μου επαφές με την μουσική βιομηχανία". Μέσα σε μία εβδομάδα ήταν ο συγγραφέας για έναν μουσικό εκδότη και όχι πολύ αργότερα είχε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Laurie Records για την οποία ηχογράφησε δύο 45άρια: "Girl With a Mind"/"Rainmaker" και "Dancing Babies"/"Fat Lady in the Wicker Chair".

Dancing Babies (1967)




Ένα χρόνο μετά ηχογράφησε το CLICK, ένα άλμπουμ με ορίτζιναλ υλικό... Παρέμεινε στην Νέα Υόρκη φτιάχνοντας δύο μπάντες την δεκαετία του '70. Μία μπάντα, ένα folk rock τρίο που λεγόταν Moonshine, η οποία άνοιξε για τον Bruce Springsteen. Η άλλη, ένα πενταμελές γκρουπ που λεγόταν Henry J. and the Rollers, βοήθησε την καθιέρωση του ήχου της country rock στην Νέα Υόρκη και κατάφερε να αποκτήσει μόνιμη θέση ως μπάντα στο κλαμπ The Fugue.

See That My Children Got Warm Clothes (1969)




Άλλες μπάντες που εμφανίστηκε ο Click ήταν οι The Cosmic Hasbeens και οι The Too Old to Practice Band. Το 1978 ο Click έφυγε από την Νέα Υόρκη και επέστρεψε στο New Hampshire, όπου εμφανίστηκε σε κονσέρτο White Mountain Festival of Arts στο και στο The New Hampshire Folk Festival. Το 1984 ηχογράφησε ένα άλμπουμ με τίτλο Tracks με μουσικούς από την περιοχή του New London. Το ενδιαφέρον μεγάλης δισκογραφικής για το Tracks ώθησε τους μουσικούς να σχηματίσουν μία μπάντα τους Night Kitchen (που πήραν το όνομά τους από ένα παιδικό βιβλίο του Maurice Sendak).

Crazy Hannah (1969)




Έπαιξαν γύρω στο New Hampshire και στην περιοχή της Βοστώνης αποσπώντας εγκώμια και το 1987 ηχογράφησαν το LP Hear the Thunder στην δική τους δισκογραφική Edible Records. Σε αυτό το LP είναι ο Click στα φωνητικά, την κιθάρα και την τραγουδοποιία, με τον Gerry Putnam στην κιθάρα, τον Dana Flewelling στα ντραμς, τον Dinty Child στα keyboards και στην κιθάρα και τον Dave Doran στο μπάσο.

Girl on My Mind (1969)




Το 1989 ο Click ηχογράφησε το Good Man Tales, μία συλλογή από αφηγηματικά τραγούδια και αργότερα το Dancing Hearts, μία συλλογή από ανέμελα τραγούδια. Ο Click που τώρα κατοικεί στο New Hampshire, έχει ξεκινήσει το νέο πρότζεκτ, The Click Horning Band, όπου η μουσική του είναι πραγματικά πρώτης ποιότητας, όπως και η πένα του στα τραγούδια. Το κοινό γρήγορα συναρπάζεται από την ζεστή και έντονη σκηνική παρουσία του, την γλυκιά αίσθηση του χιούμορ, την πλούσια φωνητική του ποιότητα και τα πρώτης τάξεως κομμάτια, όπως τα "Oh Marie", "December Nights", "Wildflower", "Row Your Own Boat" και το "Message of Love", για να πούμε κάποια από αυτά. Ο Click έχει πιστό κοινό που συνεχώς μεγαλώνει καθώς διευρύνει τις σκηνές που παρουσιάζει. Πιθανώς άπαντες θα παρασυρθούν στον λιβανισμένο κόσμο του "Many Times Jimbo", αλλά ακόμα και το απλούστερο πράγμα σε αυτό το δίσκο είναι μία ευχαρίστηση.

My Precious (1969)




Αυτή είναι η προσωπική μου αντίληψη/ προτίμηση για τα άλμπουμ τραγουδοποιού / τραγουδιστή. Ο Click Horning δεν είναι ένας παραδοσιακά καλός τραγουδιστής, αλλά παράγει περισσότερη προσωπικότητα από το 99% των ανθρώπων που θεωρούνται καλοί τραγουδιστές.
Θεωρία συνωμοσίας: Μοιάζει εμφανισιακά και ακούγεται αξιοσημείωτα σαν τον Beck. Δείτε κι εσείς.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης