Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019



THE HOBBITS



Psychedelic Sunshine Pop




Οι The Hobbits ήταν το sunshine pop / folk-rock σχήμα του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Jimmy Curtiss, ενός από τους σημαντικότερους της εποχής, που είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο νωρίτερα από την δεκαετία του '60. Γράφοντας το δικό του ορίτζιναλ υλικό, μετακινήθηκε στην ψυχεδέλεια και στην folk, όμως όσο κι αν αποτελούσε ένα cult ίνδαλμα, ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει σημαντική εμπορική επιτυχία. Ας δούμε λίγο την δουλειά που έκαναν:


ALBUM BY ALBUM


Down to Middle Earth (Decca DL 74920) 10/67




Καλό υλικό που λάμπει, με ωραία παραγωγή και ενδιαφέροντα φωνητικά κάνουν αυτό το άλμπουμ ένα από αυτά που θα διασκεδάσετε να ακούσετε. Υπάρχει rock, ρυθμικό παίξιμο και slow υλικό όλο ορίτζιναλ και πολύ εμπορικό. Τα "Down to Middle Earth", "Break Away" και "Sunny Day Girl" το κάνουν ένα εξαιρετικά δυνατό ντεμπούτο άλμπουμ για τους The Hobbits.

Down to Middle Earth (1967)



Η μουσική στο πρώτο άλμπουμ των The Hobbits είναι straight rock με ελαφρά ενοχλητικούς στίχους και όχι ιδιαίτερα επαγγελματικές συνθέσεις ή ερμηνείες. Όμως οι The Hobbits είναι ένα καλό γκρουπ και το άλμπουμ αξίζει να ακουστεί.

Out of My Mind (1967)



Το πνευματικό τέκνο ενός Jimmy Curtiss, ο οποίος έκανε τρία άλμπουμ με τους The Hobbits, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μουσικούς κάθε φορά. Η ψυχεδελική τάση των καιρών είναι αναίσχυντη, αρχής γενομένης από το πολυτελώς σχεδιασμένο εξώφυλλο, αλλά σε αρκετή έκταση ο δίσκος τα καταφέρνει. Αν αγνοήσεις τον κυνισμό που βγάζει το άλμπουμ, αξίζει να ακουστεί και σχεδόν σίγουρα κάποια από τα τρακς θα βάλετε στην λίστα των αγαπημένων σας.

Sunny Day Girl (1967)



Ένα πρώτης τάξεως ψυχεδελικό pop LP με έμφαση (ασυνήθιστα) τόσο στην ψυχεδελική, όσο και στην pop πλευρά της εξίσωσης.

Treats (1967)



Το "Treats" με την fuzz κιθάρα είναι ίσως το καλύτερο που έχει ο δίσκος αυτός να προσφέρει, αλλά κάθε κομμάτι έχει ωραίο τόνο και δυνατή ενορχήστρωση.

The Hobbits


Men & Doors (The Hobbits Communicate) (Decca DL 5009 / 75009) 5/68



Οι The Hobbits αλήθεια κερδίζουν θέση σαν μέλη στην ιεραρχία της rock με το δεύτερο LP τους, ένα λυρικό και ευφυές άλμπουμ, σημαδεμένο με αδιάκοπη αρμονία και δυνατή παραγωγή. Τα "Men & Doors", "Let Me Make My Own Mistakes" και "Will You Be Ready For Tomorrow" ανάμεσα σε άλλα είναι νορμάλ δείγματα της ανάμιξης από το γκρουπ, της rock, της folk και της pop που όλες μαζί κάνουν ένα πακέτο από ενθυμητικούς τόνους που δεν πρέπει να χάσει κάποιος και έξυπνους στίχους που σηκώνουν τους The Hobbits στα charts.

Artificial Face (1968)



Γενικώς περιγραφόμενο ως "popsike" μέσα στα χρόνια, αυτό είναι το δεύτερο από τα τρία άλμπουμ που έκανε το γκρουπ, επικεντρωμένο στο θέμα του Tolkien. Λόγω θέματος θα έπρεπε να υπάρχουν τεράστιες ποσότητες ιδεών και εμπνεύσεων για να αντληθούν, αλλά οποιαδήποτε σύνδεση με τον Tolkien τελειώνει βασικά στην λέξη Hobbits.

Will You Be Ready For Tomorrow (1968)



Όποιος αναζητά συγχρονισμένα, επεξεργασμένα φωνητικά και τα υπόλοιπα μάλλον θα απογοητευτεί. Είναι κανονική pop, αν και το "Strawberry Children" και το ομώνυμο κομμάτι είναι λίγα βήματα εντός του ψυχεδελικού εδάφους. Καλά δομημένο με εξαιρετική παραγωγή και συνθέσεις. Όχι για όσους ψάχνουν κάτι πέραν της sunshine pop.

Men and Doors (1968)




Το δεύτερο LP τους είναι πολύ πιό ήπιο από το ντεμπούτο. Μπαλάντες και pop με πλούσιες φωνητικές αρμονίες, σαρωτικές ενορχηστρώσεις και μερικά ψυχεδελικά στοιχεία. Ενώ πρόκειται για ένα αξιόλογο άλμπουμ του είδους, δεν είναι μέρος του πρώτου, παρά κάποιες διακυμάνσεις (που περιλαμβάνουν τον οδυρμό της τραγουδίστριας στο μελοδραματικό "Feeling").

Strawberry Children (1968)




Highlight το ταξιδιάρικο "Strawberry Children" που κυριαρχούν σιτάρ και μπόνγκος.

The Hobbits



THE NEW HOBBITS

Back From Middle Earth (Perception PLP 10) 1970



Αυτό, το τρίτο άλμπουμ των Hobbits είναι τόσο σπάνιο που για χρόνια φήμες ήθελαν να μην υπάρχει. Πολύ κακό για κάποιους κριτικούς που οι φήμες δεν ήταν σωστές, επειδή σύμφωνα με την άποψή τους είναι βαρετό, "μην διατηρώντας έστω τις ήπιες ψυχεδελικές τάσεις που έκαναν τα προηγούμενα άλμπουμ τους ιδιαίτερα. Πρόκειται για αδιάφορη soft rock που γίνεται χειρότερη από κλαψιάρικες τάσεις και ένα σωρό γλυκές αρμονίες, κάποιες από τις οποίες είναι ευκρινώς εκτός τόνου".

Growin' Old (1969)



Πολύ λίγες κόπιες έχουν βγεί και φαίνεται ότι ποτέ δεν σχεδιάστηκε για να πουλήσει. Είναι ένα 24λεπτο σε διάρκεια άλμπουμ, στο οποίο δύο κομμάτια του λέγεται ότι είναι κλεμένα από ένα single του '68.

Love Can Set You Free (1969)



Το τρίτο και τελευταίο τους άλμπουμ (που για κάποιο λόγο κυκλοφόρησε με το όνομα του γκρουπ αλλαγμένο σε "The New Hobbits" είναι pop όπως και τα προηγούμενα.

Woman So Worried (1969)



Η πρωταρχική διαφορά είναι ότι είναι πολύ, πολύ σπάνιο άλμπουμ, πράγμα που μας κάνει να υποθέτουμε ότι αποσύρθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης