Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019




GREEK UNDERGROUND SCENE




Στην εκπομπή "Έντεκα Με Μία" από το ngradio (https://ngradio.gr/), η φίλη ραδιοφωνική παραγωγός Χαρούλα Νικολαίδου, μουσικός με κλασική εκπαίδευση η ίδια, αλλά πάνω απ'όλα ένα από τα λίγα άτομα με πολυποίκιλα μουσικά ακούσματα στην χώρα μας, έχει ξεκινήσει, από την αρχή του 2019, μία πολύ όμορφη και θαρραλέα προσπάθεια για την προώθηση της Ελληνικής underground μουσικής σκηνής που ανθεί κυριολεκτικά στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποσπά διεθνώς πολύ θετικές κριτικές.

Echo Train - You're Gonna Miss Me (13th Floor Elevators) (2017)



Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στις Ευρωπαικές περιοδείες δύο Ελληνικών γκρουπ, όμως είναι καιρός να συνεισφέρουμε και εμείς από αυτή την γωνιά στην συνολική προσπάθεια αυτών των-στην πλειοψηφία τους-νέων παιδιών, που η μεταφορά των ακουσμάτων τους, της τέχνης τους, αλλά πάνω απ'όλα της ψυχής τους στο βινύλλιο ή σε ψηφιακή μορφή μας εκπλήσσει ευχάριστα, μεταφέροντας μας άλλοτε σε παλαιότερες εποχές και άλλοτε σε νέα πιθανώς ανεξερεύνητα για κάποιους μουσικά εδάφη.

Electric Litany - Tear (2007)



Ας μην ξεχνάμε ότι δεν θα είχαμε την ευκαιρία να ακούμε σήμερα πολλά από τα ξένα underground γκρουπ των μαγικών δεκαετιών του '60 και του '70, που κατέχουν περίοπτη θέση εδώ, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι με την καλλιτεχνική ευαισθησία του John Peel λόγου χάριν.
Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε την πορεία των σύγχρονων γκρουπ μέσω διαδικτύου, καθώς όλοι έχουν την δική τους σελίδα. Ας μην αφήσουμε να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνουν unsung heroes, στη χώρα τους.

Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να μεταφερθείτε στην σελίδα κάθε γκρουπ και να γνωρίσετε την δουλειά που κάνουν:
Echo Train - Prins Obi & The Dream Warriors - CHICKN - The Noise Figures - The Steams - Kooba Tercu - The Screaming Fly - Odysseas Tziritas - Παιδί Τραύμα - Theodore - VASSILIKOS - Electric Litany - Tom Yosi - The After Maths - The BitterSweet - Valletta Str Project - Whereswilder - Sissi Rada - Omegaray - The Dead Ends - Electric Feat

Παρακάτω ακολουθούν παραπομπές στο φιλικό blog, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε αναλυτικά παίρνοντας πληροφορίες για τα περισσότερα από αυτά τα γκρουπ και ακούγοντας την πολύ όμορφη μουσική τους.

https://ngradio.gr/blog/enteka-me-mia-haroula-nikolaidou/kyklofories-apo-egxoria-mousika-sximata-protaseis-tis-ekpompis-edeka-me-mia/?fbclid=IwAR3qFgqieT1JCiDhiJpYcueYyQ9AEjcCFMblujELkQL31bgvaF3Tr6gX81w

https://ngradio.gr/blog/enteka-me-mia-haroula-nikolaidou/elliniki-underground-mousiki-skini-edeka-me-mia-video/?fbclid=IwAR1pIapseg1EUgZaolim_s1qNnVHM1eBMzryzLMk5OWJXaxgZJ4SKE5t7pw

https://ngradio.gr/blog/enteka-me-mia-haroula-nikolaidou/elliniki-mousiki-skini-apo-to-parelthon-kai-to-simera-edekamemia-video/?fbclid=IwAR1bosJlMHZUM2m3M8nBHpYsjICeYUHrHTt3LYM9GodReiPcbQvurL7Gz6M


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης