Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019



HEARTS AND FLOWERS



Fine Country-Folk




Η μπάντα μας υπήρξε κάποτε ανάμεσα σε γκρουπ-γίγαντες της εποχής. Ανάμεσα σε μπάντες θρυλικές, όπως οι The Beau Brummels, οι Byrds, οι Burrito Bros κλπ. Με country πινελιές και sunshine pop παραγωγή εδώ έχουμε μία ακόμα ξεχασμένη μπάντα-αν και δεν θα έπρεπε επ'ουδενί- που αντανακλά την μαγική εκείνη λάμψη πίσω στην δεκαετία του '60.

Ode to a Tin Angel (1968)




Ελαφρές ψυχεδελικές αύρες μέσα από ένα συνδυασμό ορίτζιναλ και δανεικών τρακς (Donovan -"Try for the Sun", Tim Hardin "Reason to Believe," που έγινε δημοφιλές από τον Rod Stewart), Hoyt Axton "10,000 Sunsets", Goffin & King "Road to Nowhere" και Merle Haggard "I'm a Lonesome Fugitive". Όλο το ντεμπούτο άλμπουμ πατάει εξίσου με το ένα πόδι στην folk και το άλλο στην country. Δυστυχώς γι'αυτούς το άλμπουμ δεν πήγε πουθενά εμπορικά.

Now Is the Time (1967)




Now Is the Time For... (Capitol ST 2762) 6/67



Αυτό το ντεμπούτο μπορεί να το αποκαλέσει κανείς rock άλμπουμ. Αλλά καθώς δεν υπήρχε ντράμερ, το γκρουπ κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιρνε την ταμπέλα folk ή πιό ειδικά country / bluegrass...Ένα από τα μέλη είναι αναγνωρίσιμο στο εξώφυλλο, ως Larry Murray, ένας νέος που συνδεόταν με την folk και την bluegrass στο Σαν Ντιέγκο και στο Λος Άντζελες. Με παγιωμένη την ικανότητα να τραγουδάει hillbilly, συν την ρινικότητα και την country ιδιαιτερότητα του τρίο και των περιστασιακών ήχων dobro ή μαντολίνου, το αποτέλεσμα είναι κάπως ευχάριστο και γραφικό. Αυτό είναι το πρώτο hillbilly rock γκρουπ που έχω ακούσει. Δεν βρίσκω το λόγο που κάτι τέτοιο δεν έγινε χιτ στην εποχή του.

Rock and Roll Gypsies (1967)




Δεν θα πούλαγε εκατομμύρια δίσκους και δεν θα έπαιρνε θέση στα chart. Ωστόσο είναι απολύτως φοβερό. Folk, ολοκληρωμένη με ηλεκτρική autoharp και περιστασιακά τσέλο. To "Save Some Time" και το "Rock and Roll Gypsies" είναι αξιοσημείωτα τρακς της πρώτης πλευράς, ενώ το "Reason to Believe" και το "Please" της δεύτερης. Αλλά το κλασικό είναι το country "I'm a Lonesome Fugitive".

Save Some Time (1967)




Οι Hearts and Flowers έκαναν την έκπληξη. Η Capitol για κάποιον αναμφίβολα παράξενο λόγο, επέλεξε να κρύψει τον δίσκο μέσα σε ένα εξώφυλλο που δεν κάνει την παραμικρή νύξη για το περιεχόμενο του δίσκου. Το γκρουπ πειραματίζεται με ένα συνδυασμό folk, country, bluegrass και rock με νύξεις από ψυχεδέλεια, που ελάχιστα γκρουπ κατάφεραν να συνδυάσουν πίσω στο 1967. Η μουσική είναι πειστική, αν και όχι με συνοχή. Όλα τα τραγούδια είναι εξαιρετικά και αξίζουν πολύ προσοχή.

Road to Nowhere (1967)




Δυνατό country-rock άλμπουμ με τρομερές αρμονίες. Στηρίζεται πολύ σε διασκευές, αλλά είναι ένα πολύ καλό ανακάτεμα στυλ, είναι πολύ καλά παιγμένο και διατηρεί μία δική του προσωπικότητα, παρά την έλλειψη ορίτζιναλ υλικού.

I'm a Lonesome Fugitive (1967)




Πριν την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ τους ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Rick Cunha αναχωρεί και αντικαθίσταται από τον μελλοντικό συνιδρυτή των Eagles, Bernie Leadon. Αυτό το LP περιλαμβάνει περισσότερα ορίτζιναλ, όπως και κάποιες διασκευές (Arlo Guthrie-"Highway in the Wind" και James Lee Kincaid-"She Sang Hymns Out of Tune" (αυτόν που έπαιζε στους The Rising Sons με Mahal και Cooder).


Of Horses, Kids & Forgotten Women (Capitol ST 2868) 6/68





Για κάποιο λόγο, αυτό το γκρουπ δεν κατάφερε ποτέ να έχει ένα μεγάλο ρεύμα, πράγμα κακό. Ήταν από τους καλύτερους της West Coast και αυτό το δεύτερο άλμπουμ αποδεικνύει το πόσο ταλαντούχοι ήταν.

She Sang Hymns Out of Tune (1968)




Ίσως είναι ό,τι καλύτερο έχουν κάνει. Αυτό το τοπικό γκρουπ από το Λος Άντζελες που το γνώριζε ο κόσμος από τις εμφανίσεις του στο Troubadour, αξίζει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση, πράγμα για το οποίο έχουν συμφωνήσει όλοι οι κριτικοί. Ηχογραφώντας σχεδόν μόνο δικό τους υλικό, κάνουν επίσης ωραία πράγματα στο "Highway in the Wind" του Arlo Guthrie και σε ένα μοναδικό κομμάτι που λέγεται "She Sang Hymns Out of Tune". Πρόκειται πράγματι για ένα από τα καλύτερα folk-rock γκρουπ.

Highway in the Wind (1968)



Το δεύτερο άλμπουμ τους είναι παρόμοιο με το πρώτο, αλλά με καλύτερη παραγωγή και εδώ υπάρχει το υπέροχο ονειρικό ψυχεδελικό "Ode to a Tin Angel", το οποίο δεν είναι καθόλου country, αλλά με κάποιο τρόπο καταφέρνει να ταιριάζει καλά με τα υπόλοιπα. Αναμιγνύει λίγο περισσότερο την country με την folk από το ντεμπούτο και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Second-Hand Sundown Queen (1968)




Λίγο μετά από αυτό το άλμπουμ η υπέροχη πραγματικά αυτή μπάντα διαλύεται. Ήταν λίγο πριν κυκλοφορήσει το Sweetheart of the Rodeo, ένα άλμπουμ το οποίο η μπάντα μας άφησε για να συστήσει στον κόσμο αυτό που εκείνοι πράγματι είχαν ξεκινήσει πρώτοι.

Hearts & Flowers 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης