Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019


BUBBLE PUPPY 

aka 

DEMIAN



Powerful Rock Experience




Αυτό το πολύ δυναμικό rock γκρουπ δημιουργήθηκε στο Τέξας το 1966, από τους Rod Prince και Roy Cox. Ήθελαν να σχηματίσουν ένα γκρουπ που να βασίζεται στον όρο που πολύ αργότερα έμεινε γνωστός μέχρι τις μέρες μας ως dual lead guitar και έγινε γνωστός στον κόσμο από τους Wishbone Ash ή/και τους Thin Lizzy. Όμως η μπάντα αυτή είχε προηγηθεί τουλάχιστον μία γεμάτη τριετία και από τα δύο τελευταία σχήματα.

Demian - Windy City (1971)




Με την προσθήκη του Todd Potter (σαξόφωνο-κιθάρα) και του Danny Segovia το lineup είχε συμπληρωθεί. Οι Bubble Puppy σύστησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους ανοίγοντας στο San Antonio του Τέξας για τους Who. Έχοντας κάνει κάποιες αλλαγές στο lineup τους η τελική μορφή ήταν: ο Rod Prince και ο Todd Potter στις lead guitars, ο Roy Cox στο μπάσο και ο David "Fuzzy" Fore στα ντραμς. Το 1967 υπέγραψαν συμβόλαιο στην IA.

Demian - No More Tenderness (1971)




To 1969 έκαναν ένα νο14 χιτ και ένα άλμπουμ. Εξαιτίας παρεξηγήσεων με την International Artists, έφυγαν για το Λος Άντζελες, όπου υπέγραψαν με τον Nick St. Nicholas (μπασίστας των Steppenwolf) ως μάνατζερ, αλλάζοντας και το όνομά τους σε Demian, από την νουβέλα του Herman Hesse (1919), για να ξεπεράσουν διάφορες δυσκολίες που είχαν με την International Artists. Υπογράφουν με την ABC-Dunhill (στην οποία ήταν και οι Steppenwolf) και βγάζουν το ομώνυμο άλμπουμ (1971), το οποίο απέτυχε να πάρει θέση στα chart (κάτι που με ξεπερνάει πραγματικά) και την επόμενη χρονιά το γκρουπ διαλύεται λόγω εσωτερικής διαμάχης των μελών του.

Bubble Puppy



Τα μέλη του γκρουπ μένουν ενεργά στην μουσική βιομηχανία και το 1984 γίνεται η επανένωση του ορίτζιναλ γκρουπ, όπου βγάζουν και ένα LP το Wheels Go Round. Ας πούμε λίγα λόγια για κάθε άλμπουμ τους.


BUBBLE PUPPY

A Gathering of Promises (International Artists IA 10) 5/69




Έχοντας δώσει το στίγμα τους στα chart με το single τους "Hot Smoke and Sassafras", αυτό το άλμπουμ είναι το follow-up τους που περιέχει και το χιτ αυτό και φάνηκε ότι θα τους έδινε την δυναμική να σταθούν ψηλά στα chart των LP.

Hot Smoke and Sassafras (1969)




Η πιό επιτυχημένη μπάντα στην εταιρεία μετά τους The 13th Floor Elevators (πράγμα που δεν σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το άλμπουμ μόλις έφτασε να μπει στα top 200). Είναι ένα απροσποίητο, διασκεδαστικό σετ που κυμαίνεται από psych pop-rock έως μία ελάχιστα πιό heavy βερσιόν των The Byrds. Η powerful rock βρίσκεται κυρίως στην πρώτη πλευρά, η οποία ξεκινάει με το νο14 χιτ "Hot Smoke and Sassafras" και φτάνει στην κορύφωση με το 8-λεπτο "I've Got to Reach You", στο οποίο ευτυχώς αποφεύγουν ένα σόλο στα ντραμς, αλλά και τις κουραστικές blues επιρροές που βρίσκονται σε τόσα πολλά άλμπουμ της περιόδου αυτής.

I've Got to Reach You (1969)




Η πλευρά κλείνει με το ομώνυμο κομμάτι-έντονο, απλό με ωραίες αρμονίες και πολύ αποτελεσματικό σε λιγότερο από 2,5 λεπτά. Η δεύτερη πλευρά είναι σαν τους the Byrds, αλλά πιό heavy. Και τα πέντε τραγούδια είναι δική τους γραφή, το παίξιμό τους στιβαρό και οι αρμονίες ελεγχόμενες και αποτελεσματικές. Δεν ξεχωρίζει κάτι, αλλά κανένα δεν είναι κακό.

Beginning (1969)




Το μόνο θέμα που είναι απογοητευτικό φαίνεται να είναι το εξώφυλλο. Εκεί απεικονίζονται και οι τέσσερις με μεσαιωνικά ρούχα, ενώ με δυσκολία θα διαβάσεις τι γράφει, ενώ το οπισθόφυλλο μοιάζει σαν να έχει ζωγραφιστεί από ένα 5χρονο με όσα χρώματα είχε.

Lonely (1969)




Τους άξιζε ωστόσο πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση. Δύο χρόνια μετά το ίδιο κουαρτέτο θα έκανε ακόμα ένα άλμπουμ, έχοντας μετονομαστεί σε Demian.

DEMIAN

Demian (ABC 718) 3/71




Οι πρώην Bubble Puppy και νυν Demian ανοίγουν δυνατά με δύο δυναμικά pop-rock το "Face the Crowd" και το εξαιρετικό "Windy City" και το επίσης δυνατό "Coming".

Are You With Me Baby (1971)




Αναπόφευκτα κατά κάποιον τρόπο η δεύτερη πλευρά είναι πιό αδύναμη, μία συλλογή από τραγούδια στο στυλ αυτών στα τέλη της δεκαετίας του '60, στα οποία διακρίνονται οι psych καταβολές τους ξεκάθαρα.

Coming (1971)




Μόνο το κομμάτι που κλείνει "Only A Loser" είναι δυναμικό rock θέμα όπως στην πρώτη πλευρά, αλλά πιστέψτε με αυτός είναι ένας δίσκος που θα άξιζε σε κάθε συλλογή από rock κλασικούς δίσκους που σέβεται τον εαυτό της.

Only a Loner (1971)




Διαβάσαμε και ακούσαμε για ένα δυναμικό γκρουπ που θα μπορούσε να έχει την εμβέλεια γκρουπ του είδους των Steppenwolf ή των Grand Funk Railroad. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως θα έπρεπε να έρχονται και πιθανόν υπάρχει λόγος γι'αυτό. Οι Bubble Puppy που μετονομάστηκαν σε Demian δεν έφτασαν ποτέ στο στάτους των σούπερσταρ. Άδικο; Ίσως...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης