THE CHURLS
Are Revolting
Η μπάντα μας ήταν από το Τορόντο του Καναδά. Δημιουργήθηκε το 1967. Η δυναμική που είχαν αυτοί οι τύποι στα live ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να ήταν δεύτεροι Stones με ιδιαίτερη ευκολία. Ποτέ δεν τους δόθηκε ωστόσο η ευκαιρία, πράγμα που τους αποκαρδίωσε και τους οδήγησε στην διάλυση. Αν ο κόσμος μάθαινε τους The Churls πιθανολογώ θα είχαν μία θέση διαφορετική μιάς και κατάφεραν να "δανειστούν" αλλά και να προσφέρουν μία καλή δόση από Hendrix και Clapton μέχρι Stacy Sutherland.
Gypsy Lee (1969)
Κατάφεραν να εμπλέξουν τη hard rock με την pop και την ψυχεδέλεια, ξεσηκώνοντας την νεολαία της εποχής, όπως νομίζω θα γινόταν ακόμα και σήμερα. Επιπλέον όμως είναι οι αρμονίες και οι συνθέσεις που έκανε ο Newton Garwood. Το κομμάτι που ακολουθεί είναι αντιπροσωπευτικό τους και αποδεικνύει περίτρανα το πώς επηρεάστηκε η rock μουσική σκηνή την δεκαετία του '90 και μετά. Βέβαια το ίδιο θέμα διασκευάστηκε και από τους Bloodrock στο ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1970.
Time Piece (1969)
H A&M συνήθως είχε στο ρόστερ της ευκολοάκουστα γκρουπ, πράγμα που το 1969 άλλαξε γρήγορα με σχήματα όπως οι Fairport Convention, οι Free κλπ. Για το κουιντέτο μας από το Τορόντο ένα ταξίδι σε αυτά τα παρθένα εδάφη έμοιαζε με ευκαιρία ζωής.
The Churls (A&M / Quality 4169) 3/69 [Canada]
Δυό πράγματα κάνουν αυτό το LP να ξεχωρίζει από το σωρό. Το ψυχεδελικό "Princess Mary Margaret", το οποίο συνδυάζει ακουστική κιθάρα με στοιχεία μουσικής δωματίου και εξαιρετικούς στίχους και το "Time Piece", που έχει μεγάλη ποικιλία στον ήχο και άξιζε να του δοθεί περισσότερος χρόνος στα ερτζιανά.
Princess Mary Margaret (1969)
Ένα ατόφιο garage σχήμα με ξεκάθαρες Αγγλικές επιρροές. Ακούγονται σαν κάποιους στους οποίους αρέσουν πολύ οι Stones, αλλά επίσης ιντριγκάρονται από heavy ήχους όπως αυτοί των Cream. Το "Reservations" ακούγεται πολύ σαν το "So Sad About Us" των The Who, πράγμα πολύ σπάνιο για Βορειοαμερικανικό γκρουπ εκείνης της περιόδου.
Reservations (1969)
Think I Can't Live Without You (1969)
Το δεύτερο άλμπουμ τους είναι πιό mainstream από το πρώτο, καθώς συντηρούν την φουριόζικη ενέργειά τους, αλλά αφαιρούν κάθε ψυχεδελικό στοιχείο. Όπως με πολλές garage και post-garage μπάντες από τον Καναδά, έχουν μία μεγάλη επιρροή από τους Stones, η οποία εμφανίζεται πολύ περισσότερο σε αυτό το άλμπουμ παρά στο ντεμπούτο τους.
Too Many Rivers (1969)
She Needs a Man (1969)
See My Way (1969)
The Churls |
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου