Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018


WISHING

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΥΧΩΝ 


🧞‍♂️🎼🧞‍♂️ ΕΥΧΕΣ 🧞‍♂️🎼🧞‍♂️
Πλησιάζει η πρώτη μέρα του νέου χρόνου. Ας ξεκινήσουμε από τώρα να γράφουμε ευχές με τα τραγούδια μας. Wish..λοιπόν για την Πρωτοχρονιά και ανεβάστε ελεύθερα ευχές από τραγούδια που περιέχουν κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο ... ευχές.

Plato And The Philosophers - Wishes


του φίλου Φραγκίσκου Δαλέζιου

Abba - Happy New Year


του φίλου Θέμη Φαλλίδα
Εύχομαι πάνω απ' όλα υγεία γιατί δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό, με ένα τραγούδι που σε όλους αρέσει. How I wish you were here...

David Gilmour - Wish you were here



του φίλου Μάνου Φατίση
Καλή χρονιά!!!
...και I Wish Today Were Yesterday
επειδή κάθε πέρσι και καλύτερα!
Από ένα group που βολόδερνε από την ψυχεδέλεια μέχρι την baroque pop...

the Mojo Men - I Wish Today Were Yesterday


του φίλου Γιάννη Μπιτσάκου
Σύμφωνα με την κεντροευρωπαϊκή μυθολογία, τα πηγάδια ήταν τα σπίτια θεοτήτων – ή δώρα που άφησαν για τους ανθρώπους θεοί που κατέβηκαν για μια βόλτα στη γη.Οι άνθρωποι λοιπόν έρχονταν στα πηγάδια για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη βοήθειά τους.Παρ’ ότι η ιδέα των θεών που κατοικούν στα πηγάδια ξεθώριασε με τα χρόνια, η παράδοση της ευχής σε συνδυασμό με την προσφορά (που συνήθως είναι ένα νόμισμα) στο πηγάδι παρέμεινε. Για ένα τέτοιο πηγάδι (και όχι μόνο) τραγουδούν και οι Black Sabbath,στο άλμπουμ 'Heaven and Hell',με τα δυνατά τύμπανα του Bill Ward,την τρομερή κιθάρα του Tony Iommi,το παιχνιδιάρικο μπάσο του Geezer Butler και,φυσικά,τον μοναδικό Ronnie James Dio,στον πρώτο του δίσκο με το συγκρότημα.
Τώρα,σκεφτείτε να υπήρχε ένα τέτοιο πηγάδι...
Throw me a penny and I'll make you a dream...

Black Sabbath - Wishing Well


Ό,τι καλύτερο για να ευχηθείτε για το νέο έτος: "Love and a peaceful world". FREE
( L.P. "Heartbreaker" λίγο πριν διαλυθούν οριστικά, το 1973)

Free - "Wishing Well"



"...and a happy new year" !
2018 ευχές. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Bing Crosby - I Wish You A Merry Christmas



Αγάπη η ευχή μας σε όλους τους φίλους. (από τον soul Αφρο-αμερικανό Joe Bataan και το μακρινό 1972, το πολύ γλυκό τραγουδάκι).

Joe Bataan - I wish you love




Ευχών συνέχεια!!!

A Flock Of Seagulls - Wishing


Θα ακουστεί σε κάποιους παράξενο, αλλά ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσουν οι PINK FLOYD το πασίγνωστο "Wish You Were Here", οι CHICAGO του Peter Cetera κυκλοφόρησαν - με το άλμπουμ τους "Chicago VII" - το τραγούδι "Wishing You Were Here" (Οκτώβριος 1974). Σύμπτωση; Εμείς απλώς το καταθέτουμε και το απολαμβάνουμε...!!!
(Tip: Στο τραγούδι συνέβαλαν φωνητικά και τρία μέλη των...Beach Boys ! )

Chicago - Wishing You Were Here


Κι άλλοι ...αστέρες γνωστοί ή ξεχασμένοι, διάττοντες ή μη, μας εύχονται...! "Wishing Well". Από τον Terence Trent D' Arby και το πρώτο του άλμπουμ, του 1987. Εκεί ξεχώρισαν και τα κομμάτια "Dance Little Sister", "Sign Your Name", "Rain" κ.α.
Μα πού χάθηκε αυτό το παιδί...???
Terence Trent D'arby - Wishing well



Και μια διαφορετική ευχή:
Τα χρυσά παιδιά της Motown, οι TEMPTATIONS, σε ένα - ασυνήθιστα - μελαγχολικό τους τραγούδι. Μιλάει για έναν ερωτευμένο, αλλά κι πονεμένο, άντρα που εύχεται και παρακαλεί να βρέξει για να μη φαίνονται τα δάκρυά του αφού, ως γνωστόν, οι άντρες...δεν κλαίνε !

The Temptations - I Wish It Would Rain


Λογικά ο John Fogerty έγραψε το τραγούδι αυτό για τον αδελφό του Tom που το 1970 μετά το άλμπουμ τους Pendulum, έφυγε από τους CCR, με αποτέλεσμα την διάλυσή τους, μετά από 4 χρόνια συνεχόμενων επιτυχιών. Πολύ συγκινητικοί οι στίχοι για κάποιον που "παλεύει" να αποδεχτεί την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου. 

Creedence Clearwater Revival - (Wish I Could) Hideaway


"Wishin' and Hopin' " (1963)
Τραγούδι των Hal David και Burt Bacharach, το οποίο πρωτοτραγούδησε η Dionne Warwick κι έπειτα, το ΄64, έγινε μεγάλη επιτυχία από την Dusty Springfield. Πολύ αργότερα, το 1995, το κομμάτι γνώρισε νέα δόξα, όταν το διασκεύασε η Ani DiFranco για τις ανάγκες της ταινίας (στους αρχικούς τίτλους) "My Best Friend's Wedding". Αν δεν θυμάστε ούτε αυτό, τότε σίγουρα θα το ξέρετε ως τραγούδι τίτλων της σειράς μαγειρικής "Μπουκιά και Συχώριο" του MEGA, όπου ο Ηλίας Μαμαλάκης ταϊζει τα ...κορίτσια ! (α...το θυμηθήκατε τώρα...!)

Dionne Warwick - Wishin' and Hopin'

Dusty Springfield - Wishin & Hopin


 H διασκευή της Ani DiFranco...
My Best Friend's Wedding - Wishing and Hoping



Ολλανδοί οι Alquin με progressive ήχο και πολύ αξιόλογες δουλειές, άγνωστοι για την Ελλάδα βέβαια. Όμως είναι ένας σκοπός της σελίδας μας στο Facebook
να μοιραζόμαστε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο στην αναζήτησή μας για καλή μουσική. Μακάρι να μπορούσα... μας λένε λοιπόν από το 1972. Ο δίσκος τους λέγεται Marks και είναι διαμάντι.

Alquin - I Wish I Could


Όλοι μας κάποτε ευχηθήκαμε το ίδιο. Οι ROXETTE το 1999...!!!

Roxette - Wish I Could Fly


Εύχομαι να ήμουν η μητέρα σου. Τραγούδι γραμμένο από τον Ian Hunter (των Mott the Hoople) το 1973 και από τον δίσκο τους Mott. Κάπου προς το τέλος μια φυσαρμόνικα μιλάει στην καρδιά κατευθείαν, όπως κάθε μητέρα.

Mott The Hoople - I Wish I Was Your Mother 


Το αφιέρωμα μας στις ευχές βρίσκεται στο τέλος του, όπως βρίσκονται και οι Άγιες μέρες. Από εδώ και πέρα ευχές μόνο με τις γιάντες (wishbone). Γιάντες λοιπόν για το τέλος...

Wishbone Ash - Time Was


ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης