Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018











ALAN ROSS 









Great Unknowns









Πιστοί σε αυτό που λέγεται ότι "χρειάζεται μια ζωή να ερευνάς πάνω στη μουσική", ώστε να πιάνεις αυτά που όχι λόγω υπαιτιότητάς σου έχασες, μπαίνουμε στον πειρασμό να καταπιαστούμε με τον Alan Ross. Εξάλλου τι νόημα θα είχε να καταπιανόμασταν με κάποιον αναγνωρισμένο, για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά και από πολλούς στο παρελθόν? Εδώ έχουμε hard rock, funk αλλά και progressive ήχο. Δυνατά φωνητικά και σόλο που κόβουν την ανάσα. Ακούς, ξανα-ακούς, σου αρέσει αυτό που ακούς, το αισθάνεσαι κτήμα σου, αλλά γρήγορα διαπιστώνεις ότι τόσα χρόνια τώρα, δεν έτυχε να έχεις ακούσει κάποιον με το όνομα Alan Ross.

Ross-Swallow Your Dreams (1975)





Σπεύδεις στην Wikipedia. Μάταια, δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν. "Γκουγκλάρεις" λοιπόν και βλέπεις ότι μάλλον θα μείνεις με την απορία. Ποιος ήταν αυτός ο μουσικός, ζει τώρα πια κι αν ναι που? Και αν όντως ήταν τόσο καλός, γιατί δεν έτυχε ποτέ να ακούσεις γι'αυτόν? Και αν όντως στην Ελλάδα δεν έτυχε εσύ να ακούσεις γι'αυτόν, τότε γιατί ψάχνοντας βρίσκεις ότι το ίδιο περίπου συμβαίνει και έξω? Δεν σε ξεγελούν τα αυτιά σου. Αυτό που ακούς είναι πολύ καλό.


Ross-Alright By Me (1974)





Απλά όπως έχουμε ξαναπεί από εδώ, μερικές φορές η τύχη δεν είναι με το μέρος ορισμένων ταλαντούχων ανθρώπων ή οι ίδιοι από επιλογή τους προτίμησαν να μείνουν οπισθοφυλακή και να μην γίνουν ποτέ πρώτα ονόματα, αν και όπως θα ακούσετε μπορεί και να το άξιζαν.


Ross-Caroline (1974)





Ο Alan Ross υπήρξε ένας εξαιρετικός κιθαρίστας που ξεκίνησε το 1970 με τον για πολλούς καλύτερο μπασίστα που έχει περάσει ποτέ, τον John Entwistle (The Who), σε δυο από τα σόλο άλμπουμ του. Στο καταπληκτικό άλμπουμ Whistle Rymes (1972) έπαιζε ακουστική κιθάρα, μαζί με τους Peter Frampton που έπαιζε ηλεκτρική, Keith Moon (percussion), John Weider (Eric Burdon & the Animals) στο βιολί, James McCulloch (One in a Million, Wings) στην κιθάρα και Rod Coombes (αργότερα στους Strawbs) στα ντραμς. Επίσης στο Rigor Mortis Sets In (1973) παίζει ηλεκτρική κιθάρα και κάνει φωνητικά). Επίσης παίζει κιθάρα στο άλμπουμ του Tim Hardin Painted HeadΤην ίδια χρονιά (1973) με τον μπασίστα Warwick Rose έφτιαξε τους Ro-Ro από τα αρχικά των επωνύμων τους και έβγαλαν ένα άλμπουμ το Meet at the Water, δυσεύρετο πια.

Ro Ro-Meet at the Water (1973)





Το 1974 έφτιαξε την δική του μπάντα Ross μαζί με τον Bob Jackson που ήταν ο keyboard player των ψυχεδελικών Indian Summer (του 1969) και έβγαλε 2 τρομερά άλμπουμ το 1974 και 1975. Το ομώνυμο Ross (1974) με το φανταστικό artwork στο εξώφυλλο και το άλμπουμ The Pit and the Pendulum (1975), το οποίο είναι consept από το διήγημα του Edgar Alan Poe, όπου μας διηγείται ένας κρατούμενος τις βασανιστικές στιγμές του στο κελί (γι'αυτό και το θέμα στο εξώφυλλο).


Ross-Standing Alone (1975)





Περιόδευσαν με τον Eric Clapton και με τους Foghat στην Αμερική το 1974 και "άνοιγαν" για τον Eric Clapton. Έβγαλε ακόμα 2 δίσκους το 1977 Are You Free On Saturday και 1978 Restless Nights, με την ονομασία Allan Ross BandΜετά διαλύθηκαν και εμφανίστηκε ξανά το 1983 στο άλμπουμ του Alexis Korner, Juvenile Delinquent.


Alan Ross Band-Are You Free on Saturday (1977)





Alan Ross Band-Restless Nights (1978)






Ο Bob Jackson (keyboards) έπαιξε μετά στους Badfinger (1974) και στους Stretch (1975), γνωστοί στην χώρα μας για την επιτυχία τους "Why Did You Do It". Ο Alan Ross χρόνια ολόκληρα μετά από αναζήτησή του από πολλούς θαυμαστές του, βρέθηκε τελικά να διατηρεί ένα καταφύγιο αγρίων αλόγων στο Κεντ της Αγγλίας. Μετά από επαφή που Ιαπωνική εταιρεία έκανε μαζί του, αυτός δέχθηκε να επανεκδοθεί η δουλειά του όπως και έγινε σε CD.
Στο σπάνιο βίντεο που κυκλοφόρησε από τηλεοπτικό πρόγραμμα της εποχής και συγκεκριμένα το Don Kirshners Rock Concert, μπορείτε να δείτε τον Alan Ross και το συγκρότημά του εν ώρα δράσης. Ακόμα και σε αυτό το τηλεοπτικό σόου που η Wikipedia αναφέρει εκτενέστατα όλες τις συμμετοχές μουσικών από το 1970 έως το 1980, πουθενά δεν αναφέρεται ο Alan Ross. Μην το παραλείψετε. Δείτε το! Είναι πραγματικά αποθέωση!

Ross - Alright By Me / Changes (1975)






ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης