Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021




THE ALCHEMIST






A Story Told 

By 

HOME






Οι αρχικές σκέψεις και ιδέες, όταν δημιουργείτο η ιστορία του αλχημιστή, είχαν τις ρίζες τους σε ένα βιβλίο που λεγόταν The Dawn of Magic, το οποίο διάβαζε ο Mick Stubbs και επηρεάστηκε βαθιά. Οι Home ήταν μία μπάντα της progressive rock που είχε ήδη κάνει δύο άλμπουμ τα δύο προηγούμενα χρόνια (1971-72).  Όπως μας λέει στις πληροφορίες από τις εσωτερικές σημειώσεις ο David Skillin, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Mick Stubbs, ο οποίος με ενθουσιασμό του είπε την ιδέα του να κάνουν ένα concept άλμπουμ, το οποίο να αφορά στην αλχημεία. Εκείνη την περίοδο δεν είχαν γράψει τίποτα από μουσική και έτσι ξεκίνησαν να γράφουν την ιστορία του αλχημιστή.




The Alchemist (1973)





Βρισκόμαστε στα 1900 σε μία μικρή πόλη στην Κορνουάλη. Εκεί δύο νεαρά παιδιά σχεδιάζουν το μέλλον τους, έχοντας στο μυαλό τους μόνο το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Η ιστορία είναι η μαρτυρία για έναν αλχημιστή, ειπωμένη από τον πιστό του φίλο με τον οποίο μεγάλωσε μαζί. Αυτός αφηγείται την ιστορία ως παιδική ανάμνηση, κοιτάζοντας στο παρελθόν, 50 χρόνια πίσω, τότε που συνέβησαν όλα:



Schooldays




The Old Man Dies





Time Passes By





The Old Man Calling (Save the People)





The Disaster





The Sun's Revenge





A Secret to Keep





The Brass Band Played





Rejoicing





The Disaster Returns





The Death of the Alchemist






To The Alchemist (CBS 65550) 7/73, ήταν το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ του Αγγλικού progressive-rock γκρουπ Home. Επίσης είναι γεγονός ότι ήταν και το καλύτερο άλμπουμ από τα τρία που έβγαλαν. Πιθανώς για κάποιους να χρειαστεί να ακουστεί πάνω από μία φορά για να ωριμάσει μέσα τους, αλλά και αν ακόμα δεν μπορώ να το συστήσω ως αριστούργημα, υπάρχει μέσα του πολύ και καλοπαιγμένη μουσική, που θα άξιζε την ακρόαση, έστω και μετά από τόσα χρόνια, μιας και όπως τα περισσότερα concept άλμπουμ της εποχής έμειναν στην αφάνεια τότε, για να επιπλεύσουν στον αφρό κάμποσα χρόνια αργότερα. Και παρά την μεγάλη ζήτηση, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το άλμπουμ αυτό μπορεί να βρεθεί σε πολύ λογική τιμή. Ένα θαυμαστό για την πολυπλοκότητά του άλμπουμ, καθώς και για την προσοχή που δίνει στην μελωδία. Η Α'πλευρά είναι εξαιρετική: μία συλλογή από δυναμικά κομμάτια που θα μπορούσαν να συμπλεύσουν με τους πιο φιλικούς προς το ραδιόφωνο σταρ της εποχής (Yes, Genesis, Supertramp, κλπ). Περιέχεται μέσα άριστο παίξιμο στην κιθάρα από τον Laurie Wisefield (βλέπε Wishbone Ash), πολύ έξυπνο και εύγεστο παίξιμο στα keyboards από τον Jimmy Anderson, ο οποίος δεν ήταν μέλος του γκρουπ και επίσης μία λογική προσπάθεια να κρατήσουν τα κομμάτια το δυνατόν σύντομα. Η Β'πλευρά είναι περισσότερο "κουμπωμένη" στην πλοκή της ιστορίας, με το σχετικό κόστος στα τραγούδια. Στο lineup του γκρουπ ήταν και ο μελλοντικός μπασίστας των AC/DC Cliff Williams. 



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης