Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

 




TCB





Horn Rock Obscurities





Αυτή η horn μπάντα από την Νέα Υόρκη σχηματίστηκε τον Αύγουστο του 1968 από τα πρώην μέλη των 1910 Fruitgum Company, Patrick Karwan (lead guitar/φωνητικά) και Steve Mortkowitz (πιάνο/φωνητικά). Τώρα ποιοι ήταν οι 1910 Fruitgum Company, μάλλον δεν θα γνωρίζουν πολλοί, αλλά στην Ελλάδα σίγουρα όσοι άκουγαν τραγούδια της δεκαετίας του '60, μάλλον τους ήξεραν για τα καλά.


Today's Promises (Are Yesterday's Dreams) (1970)




Open for Business (Traffic CS 2001) 1970













Την άνοιξη του 1969 εγκαταστάθηκαν στην Οτάβα, όπου πρόσθεσαν την Colleen Peterson, η οποία πρόσφατα έπαιζε στους 3's A Crowd (μαζί με τον Bruce Cockburn και τον David Wiffen) και θα συνέχιζε για να γίνει μία κορυφαία τραγουδίστρια της country. 


Bluesday Morning (1970)





Αργότερα εκείνη την χρονιά, η μπάντα επέστρεψε στην Νέα Υόρκη και ηχογράφησε αυτό το άγνωστο άλμπουμ με παραγωγό τον Rick Shorter. Είναι μία ενδιαφέρουσα, αν και ασύμμετρη μίξη funk και soul στοιχείων. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια είναι αυτό που ανοίγει το άλμπουμ, "Today's Promises (Are Yesterday's Dreams)", αλλά τα φωνητικά των Karwan και Peterson ανταλλάσσονται ευφυέστατα σε όλη την διάρκεια του άλμπουμ.


He Can't Bring You (1970)





 Ένας αριθμός από επιπλέον τραγούδια δεν περιλήφθηκαν, πιθανότατα επειδή η Β'πλευρά κυριαρχείται από το 23-λεπτο "Magic". 

Αναμιγνύοντας την horn-rock με progressive στοιχεία, αυτό που ακούμε είναι ένα ιδιαιτέρως μεγάλης διάρκειας άλμπουμ, για την εποχή του, διαρκώντας όχι πολύ λιγότερο από 55 λεπτά. 


First Grade Reader (1970)




Τα περισσότερα τραγούδια είναι 5λεπτά έως 7λεπτα, αλλά το "Magic", που καταλαμβάνει σχεδόν όλη την Β'πλευρά φτάνει τα 23,5 λεπτά. Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι πολύ διαφορετικό από τον παλμό των υπολοίπων στο LP, καθώς πρόκειται για ένα πολύπλοκο jazz ορχηστρικό. Είναι επίσης το καλύτερο κομμάτι με μικρή διαφορά. Γενικά, είναι ένα ατόφιο σετ τραγουδιών, αν και χωρίς την τεράστια καινοτομία, αλλά πολύ παρόμοιο με πολλές κυκλοφορίες της εποχής. 


Magic (1970)





Η μπάντα ήταν δημιούργημα του Patrick Karwan, ο οποίος γράφει το μεγαλύτερο μέρος του υλικού, παίζει κιθάρα και μοιράζεται τα φωνητικά με τον έτερο lead singer, την πολύ δυναμική Colleen Peterson, μία Καναδή που συνέχισε για μία δημιουργική καριέρα στον χώρο της country.


Feelin' It (1970)





Τώρα αν σας έχω κεντρίσει την περιέργεια με τους 1910 Fruitgum Company και την σχέση τους με τα Ελληνικά δρώμενα των 60'ς, ακούστε τους εδώ:


1910 Fruitgum Company - Simon Says (1967)


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης