Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021





 CAPABILITY BROWN








Massive Wall of Voices









Παίρνοντας το όνομα τους από τον  Lancelot "Capability" Brown, έναν διάσημο Άγγλο αρχιτέκτονα κήπων, που έζησε τον 17ο αιώνα, οι Capability Brown ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο γκρουπ, που έκανε μόνο δύο άλμπουμ και αποτελούνταν από 6 μέλη, όλοι τους τραγουδιστές και πολυοργανίστες. Και ακόμα κι αν το ντεμπούτο άλμπουμ τους δεν κατάφερε να κάνει αίσθηση, στο δεύτερο απόδειξαν ότι ήταν αρκετά ικανοί-όπως ο Lancelot Brown-να σχεδιάσουν ηχοτοπία με την γραφή και την μουσικότητα που διέθεταν.


Circumstances (In Love, Past, Present, Future Meet) (1973)





From Scratch (Charisma CAS 1056) 7/72













Το πρώτο άλμπουμ των Capability Brown σύστησε στον κόσμο το ταλέντο τους, αν και έδειξε ότι το ταλέντο δεν είναι πάντα αρκετό.


Garden (1972)





Τα μέλη του γκρουπ είχαν παίξει στους Harmony Grass, μία μπάντα της sunshine pop που δραστηριοποιήθηκε για λίγο στα τέλη της δεκαετίας του '60. Και κανένας δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει αρμονικά καλύτερα από αυτούς. Οι υπέροχες αρμονίες θα μπορούσαν να είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικές.


Redman (1972)





Η φανερή σύγκριση γίνεται με τους Queen, οι οποίοι Queen ακούγονται πολύ παρόμοια, αλλά ήταν αν μη τι άλλο, λιγότερο πολύπλοκοι στις συνθέσεις τους. Αυτό το άλμπουμ είναι επίσης γεμάτο τρομερή μουσικότητα και βαθυστόχαστη γραφή και συχνά ροκάρει σκληρά. Και όμως με κάποιο τρόπο δεν τα καταφέρνει.


Soul Survivor (1972)





Πέρα από τα πρώτα τραγούδια, μία διασκευή των Rare Bird και το υπέροχο "Soul Survivor", ακούγεται κάπως άβολα, σαν να μην ήταν σίγουροι αν θα έπρεπε να ροκάρουν σκληρά ή να επικεντρωθούν στο τραγούδισμα και δεν είναι σίγουροι εάν θα έπρεπε να προσπαθήσουν για ενδιαφέρουσες συνθέσεις ή απλά να επαναπαυθούν στις υπέροχες φωνητικές τους αρμονίες.


I Will Be There (1972)





Μία πολύ ενδιαφέρουσα αποτυχία, που δεν θα έπρεπε βέβαια να είναι, ωστόσο η ιστορία αυτό έγραψε.

 


Voice (Charisma CAS 1068) 6/73






















Στο δεύτερο άλμπουμ τους οι Capability Brown κατάφεραν να αντιληφθούν τι έκαναν πιο καλά και εργάστηκαν πολύ για να το κάνουν να δουλέψει το δυνατόν καλύτερα. 


Sad Am I (1973)





Η Α'πλευρά περιέχει τέσσερα νορμάλ τραγούδια αρκετά παρόμοια με τα καλύτερα από το ντεμπούτο τους, αλλά με περισσότερο εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Ωστόσο η Β'πλευρά είναι το μέρος που βγαίνει το βαρύ πυροβολικό. Το 22-λεπτο "Circumstances" είναι απολύτως εξαιρετικό, μία αξιοσημείωτα περίπλοκη και με ευφυία δομημένη σουίτα που δίνει έμφαση σε πολλές διαφορετικές φωνητικές συνθέσεις (εξ ου και ο τίτλος του άλμπουμ).


I Am And So Are You (1973)





Γεμάτο εκπλήξεις κυλάει με χάρη και ομορφιά και είναι ένα από τα ελάχιστα τραγούδια που καταλαμβάνουν μία ολόκληρη πλευρά, που δεν έχει βαρετά σημεία και ποτέ δεν φαίνεται να φτάνει στα όρια του. 


Midnight Cruiser (1973)





Τα αρμονικά φωνητικά εδώ πέρα θα έκαναν οποιοδήποτε γκρουπ στο γένος αυτό να ζηλέψει. Πάλι, υπάρχει μία συγκεκριμένη ομοιότητα στον ήχο με τους Queen, αλλά τίμια, αυτό το άλμπουμ πάει πολύ μακρύτερα από αυτό που πήρε στους Queen τρεις μήνες στούντιο για να πετύχουν.


Day In Day Out (1972)





Η μπάντα διαλύθηκε σύντομα μετά την κυκλοφορία του πολύ καλού δεύτερου άλμπουμ τους. Το Voice ήταν το τελευταίο άλμπουμ που θα ακουγόταν από αυτή την ενδιαφέρουσα μπάντα και σας προκαλεί να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης