Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019



STAINED GLASS 




Great Unknowns

 


Ένας κόσμος από καλή μουσική ξεχασμένος άδικα στο πέρασμα του χρόνου. H ιστορία τους είναι συνηθισμένη. Ήταν πρωτοπόροι, ταλαντούχοι και καινοτόμοι, όμως δυστυχώς ήταν και πολύ μπροστά για την εποχή τους. Η μπάντα μας ξεκίνησε τo 1965 από το San Jose διασκευάζοντας-τι άλλο-Beattles. Κάποτε λέγονταν The Trolls. Τραγουδοποιός τους ήταν ο Jim McPherson, ο οποίος θαύμαζε τον Dylan, και τον Paul McCartney. Δυστυχώς το κοινό δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έκαναν και που βρίσκονταν οι The Trolls, μετέπειτα Stained Glass με αποτέλεσμα η όμορφη μουσική που έπαιξαν να παραμείνει κρυμμένη για τόσα χρόνια. Πρώτο single και πρώτη διασκευή το "If I Needed Someone" το 1966. Η επιτυχία του ώθησε την μπάντα να κάνει ακόμη ένα single το "My Buddy Sin", ένα εξαιρετικό folk-rock θέμα που δεν έκανε αίσθηση τότε. Το "We Got A Long Way to Go" ήταν μεγάλη επιτυχία σε τοπικό επίπεδο, αν και δεν είχε και σχέση με τις καταβολές του γκρουπ. Τελικά η μπάντα μας θα κυκλοφορούσε δύο άλμπουμ στην Capitol μέσα σε μισό χρόνο μόλις.

Inca Treasure (1969)



Crazy Horse Roads (Capitol ST 154) 1/69




Το μακάβριο εξώφυλλο (το οποίο δείχνει το τρίο κρεμασμένο από ένα δέντρο) και ο τίτλος του άλμπουμ με γράμματα από ταινία γουέστερν προιδεάζουν ότι αυτό το άλμπουμ θα είναι επηρεασμένο από την country. Στην πραγματικότητα είναι ένα εξαιρετικό αλα Byrds, pop-rock, με γλυκές φωνητικές αρμονίες και λαμπρά κιθαριστικά μέρη.

Twiddle My Thumps (1969)




Η ποιότητα δεν είναι ίδια όταν προσπαθούν να έχουν άλλο στυλ (όπως το εκνευριστικό καινοτόμο "Piggy Back Ride and the Camel"). Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας και μουσικότητας LP (το μεγαλύτερο μέρος του από τον Jim McPherson). Δεν υπάρχει κάτι το πολύ ψυχεδελικό γύρω από αυτό το άλμπουμ, αν και το κομμάτι που κλείνει "Doomsday" έχει κάποια cool κιθαριστικά εφέ.

Doomsday (1969)




Το Crazy Horse Roads είναι ένα μοναδικό άλμπουμ. Ψυχεδέλεια με τα pop "Night Cap", "Twiddle My Thumbs" και "Fingerpainting",

Fingerpainting (1969)




soul με τα "Two Make One" και "Fahrenheit", country rock με τo "Horse on Me" και hard folk-rock με τα "Light Down Below", "Doomsday", "I Sing You Sing" και "Soap and Turkey".

I Sing You Sing (1969)




Aurora (Capitol ST 242) 6/69




Ένα συμπαθητικό τρίο που έχει πάρει μερικά από τα βασικά ορχηστρικά riff των Springfield, τραβώντας επίσης αρκετές ακριβείς φωνητικές αρμονίες από τους ίδιους και σερβίροντας ένα δίσκο με πρόσφατα αλλά και κλασικά "κλισέ"...

A Common Thief (1969)




Είναι ένα ωραίο άλμπουμ που εκθέτει στο μεγαλύτερο μέρος του συμβατική ροκ με ευκολία και ασφάλεια-ένα καλό εφήμερο άκουσμα αν δεν περιμένει κάποιος πολλά-πολλά.

Daddy's Claim (1969)




Με τον νέο κιθαρίστα τους Tom Bryant αυτό είναι σε ένα πιό χαλαρό, πιό jam στυλ και δεν ακούγεται σαν την μπάντα που έκανε το Crazy Horse Roads. Το νωθρό "Getting On's Getting Rough" είναι μία δυνατή αρχή, αλλά από εκεί και μετά είναι λιγότερο χαρακτηριστικό και δεν έχει πολλά σημεία να σε αιχμαλωτίζουν.

Mad Lynn Ball (1969)




Το αιθέριο "Inca Treasure" είναι πολύ αφοπλιστικό και το "Kibitzer" ένα funky θέμα με αξιόλογη αλληλεπίδραση, αλλά γενικά το υλικό είναι λίγο αδιάφορο.

Kibitzer (1969)




Το Aurora που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1969 είναι αξιόλογο άλμπουμ στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Jim McPherson συνέχισε για να δημιουργήσει τους Copperhead με τον κιθαρίστα των QMS, John Cippolina. Έκαναν ένα εξαιρετικό άλμπουμ, το οποίο είναι μεν ακριβό όμως έχει ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης