Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 7 Απριλίου 2019





CAROL OF HARVEST



German Psych/Folk



Το μοναδικό άλμπουμ των Carol of Harvest ήταν ένα από τα σπάνια psych/folk άλμπουμ που έπιασαν τέτοιες αστρονομικές τιμές, ώστε να διαφεύγει από την εμβέλεια ενός μέσου συλλέκτη.  Ευτυχώς επανακυκλοφόρησε σε ένα υπέροχο CD με ένα πλήθος από bonus κομμάτια για όσους μεγάλωσαν μετά την εποχή του βινυλλίου. Ζεστή folk-rock με νύξεις συμφωνικής progressive θα τοποθετούσαν αυτό το άγνωστο LP πάνω-πάνω στην wish list πολλών site.

Put on Your Nightcap (1978)


Αν και το άλμπουμ εμφανίστηκε στην Γερμανία το 1978, αλήθεια ακούγεται σαν Αγγλικό, από μία παλαιότερη εποχή κάπου γύρω στο '71 ή '72. Το όνομα της μπάντας φέρνει στο μυαλό την εποχή της συγκομιδής, δηλαδή το φθινόπωρο και αυτή είναι και η διάθεση του άλμπουμ όπως θα ακούσετε. Τα τραγούδια του βασίζονται στις μελωδίες της ζεστής ακουστικής κιθάρας και στα απίστευτα φωνητικά της front woman Beate Krause, που κατέχει μία μαγική, πολύ αισθησιακή και γεμάτη συναίσθημα φωνή. Το moog είναι το όργανο εδώ και τα κομμάτια κλιμακώνονται με τα σόλο αυτού του οργάνου. Το άλμπουμ συχνά συγκρίνεται με folk-rock γκρουπ, όπως οι Mellow Candle και οι Trees, όμως μπορεί να ακούσει κανείς Αγγλική συμφωνική ποιότητα σαν αυτή των Cressida ή των Barclay James Harvest. Οι λάτρεις της πρώιμης εκείνης σκηνής των 70'ς είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν. Ο ήχος είναι θαυμάσιος και το όλο πρότζεκτ έχει ένα απόκοσμο vibe.

Somewhere at the End of the Rainbow (1978)


Το 15-λεπτο "Put on Your Nightcap", που ανοίγει το δίσκο είναι ένα αριστούργημα. Είναι ένα τραγούδι για τον πόλεμο, για τους ανθρώπους που υποφέρουν, την στιγμή που κάποιος στην βολή του σπιτιού του φοράει το νυχτικό του καπέλο για να κοιμηθεί στον μικρόκοσμό του μη ενδιαφερόμενος για τίποτα πλην του εαυτού του. Οπωσδήποτε λόγω προφοράς υπάρχει μία κάπως περίεργη αίσθηση, αλλά η Krause το αποδίδει σαν να πρόκειται για μία ευχή σε όσους έπεσαν στην μάχη. Η αίσθηση της ασάφειας, της ομίχλης και του καπνού από τα πυροβόλα μειώνεται και ρέει μέσα στο κομμάτι, διακοπτόμενη από τις σειρήνες των θυγατέρων του Βόταν (Βαλκυρίες) που καλούν τους νεκρούς στην Βαλχάλλα.
Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου επιμένουν επίσης να είναι δυνατά. Ακόμα ένα highlight είναι αυτό που κλείνει το άλμπουμ "Try a Little Bit". Τα κομμάτια που στολίζουν τον δίσκο ήταν αρχικά πέντε.

Try a Little Bit (1978)


Τα bonus τρακς είναι live και παρά την ποιότητα του ήχου, έχουν μία πιό rock προσέγγιση. Με επιρροές από Camel, Pink Floyd, Gentle Giant, Renaissance, Clannad ο Axel Schmierer κατέθεσε την μουσική του. Δεν είναι τυχαίο που έχουν γραφτεί τα καλύτερα για αυτό το υπέροχο άλμπουμ που ανάμεσα σε τόσα άλλα πέρασε απαρατήρητο και από την χώρα μας. Προσωπικά για μένα αποτελεί ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχω ποτέ ακούσει. Πολλά χρόνια μετά, το γκρουπ έσμιξε ξανά με την Εwa Grams στα φωνητικά. Από αυτή την επανένωση προέρχεται το άλμπουμ TY I JA, που κυκλοφόρησε το 2009, χωρίς ποτέ να αγγίξει βεβαίως την πρώτη τους δουλειά σε ποιότητα και μουσικότητα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης