Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

 




ARCHIE WHITEWATER







Horn Rock Obscurities







Οι Archie Whitewater ήταν μία εννεαμελής μπάντα που συνδύασε υπέροχα την jazz, rock, soul, τα blues και την ψυχεδέλεια και έκανε ένα και μοναδικό άλμπουμ που ξεφεύγει από τα ραντάρ των περισσοτέρων συλλεκτών, καθώς αποσύρθηκε σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο του 1970. Έτσι δεν ήταν γραφτό να γίνει γνωστή, όπως οι διάσημες μπάντες που έπαιξαν επιτυχημένα horn-rock, αν και εδώ έχουμε πολλά παραπάνω πραγματάκια.

Hulk (1970)





Archie Whitewater (Cadet Concept LPS 329) 9/70















Παρά το όνομα, εδώ έχουμε μία μπάντα η οποία δεν έχει μέσα κανέναν με το όνομα Archie Whitewater. Το LP τους είναι αξιόλογη εκφραστική pop με εντυπωσιακά φωνητικά (ανδρικά και γυναικεία), jazz συνθέσεις και μπόλικα πνευστά. 


Northstar (1970)






Ο ήχος είναι συμμαζεμένος, πράγμα αξιοπερίεργο και ασυνήθιστο για τέτοιου είδους δίσκο, αλλά τα τραγούδια (που όλα μοιάζουν να έχουν κάποιο ναυτικό θέμα) δεν είναι ιδιαιτέρως δυνατά. 


Seacoast (1970)





Σκαρφαλώνουν πάνω από τα συνηθισμένα τα "Northstar", "Mist of the Early Morning" και τα γλυκά "Life Is A River" και "Seacoast". Το τρακ που συχνά παινεύεται από αυτό το άλμπουμ, είναι το ορχηστρικό "Hulk", αν και ακούγεται σαν απλό horn rock θέμα.


Lament for the Walking Dead (1970)





To άλμπουμ έχει ξεφύγει σε αξία τα πρόσφατα τελευταία χρόνια, αν και δεν προσφέρει κάτι το μοναδικό. Ένα δεύτερο LP δεν κυκλοφόρησε ποτέ μέχρι τώρα, όμως βρήκε το δρόμο για κάποια site που προσφέρουν τέτοια καλούδια. Από αυτό είναι και το επόμενο τρακ


The Day You Leave (1970)





Το μοναδικό άλμπουμ από αυτό το γκρουπ που είχε μάνατζερ τον Robert Stigwood κυκλοφόρησε και αποσύρθηκε στη στιγμή το 1970, για να βγει από την λήθη πολλά χρόνια αργότερα. Οι μουσικοί μέσα παίζουν υπέροχα μία μίξη από ψυχεδέλεια, rock, soul, blues και jazz. Μοναδικό και ευφυέστατο. Έχει πολλά παραπάνω από μία υποψία από Blood, Sweat & Tears, αλλά μπορεί να πει κανείς κάτι μεμπτό γι'αυτό;


The Mist of the Early Morning (1970)




Ένα από τα καλύτερα κομμάτια είναι το "Cross Country", ένα πάρα πολύ γλυκό κομμάτι με απίθανο ηλεκτρικό πιάνο που περιπλανιέται ανάμεσα σε κάθε πιθανό mood. Υπάρχουν αρκετά άλλα κομμάτια που ξεχωρίζουν, όπως το "Northstar", το "Friends and Neighbours" και το "Seacoast", όπου το πνευστό μέρος αναλαμβάνει τα lead, αλλά ο κιθαρίστας είναι υποδειγματικός (και ποτέ παραμελημένος), ενώ το παίξιμο στα ντραμς είναι αρκετά έντονο και ακριβές. 


Cross Country (1970)





Αν σας αρέσουν οι Chicago Transit Authority, οι Cold Blood, οι Blood, Sweat & Tears, o Van Morrison κλπ, θα λατρέψετε αυτό το απίθανο να συναντήσετε άλμπουμ. Ένα θαυμάσιο άλμπουμ σε κάθε επίπεδο. Σπάνιο στην Αμερικανική του έκδοση και σχεδόν αδύνατο να βρεθεί στην Αγγλική του έκδοση (Pye).


Life Is A River (1970)






Οι Archie Whitewater ήταν: Στο μπάσο Tony Vece, στην κιθάρα Paul Metzke, στα ντραμς Jim Abbott, Fred Johnson στα φωνητικά, στα keyboards Bob Berkowitz, στο άλτο σαξόφωνο Lynn Sheffield, στο τενόρο σαξόφωνο Travis Jenkins και στο τρομπόνι Sam Burtis. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης