Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021





SHIDE & ACORN








Folk-Rock Unknowns






Ο καθένας θα μπορούσε να έχει ακούσει για τον μικρό οικισμό του Shide στο Newport μία μικρή πόλη στο Isle of Wight. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τους Shide & Acorn, μία folk-rock μπάντα από το νησάκι αυτό, που βρίσκεται λίγα μόλις μίλια μακριά από τις ακτές του Hampshire.


Girl of the Cosmos (1971)






Under the Tree (Solent SM 011) 1971













Αρχές του 1970 δύο αδέλφια, οι Mike και Steve Jolliffe σχημάτισαν το folk-rock γκρουπ Foehammer. Το καλοκαίρι του '70 ηχογράφησαν στην Γαλλία, στα στούντιο της RCA τέσσερα τραγούδια δημιουργώντας 2 singles. Η μπάντα άλλαξε το όνομα της σε Peppermint Snuff of Wight, το οποίο αργότερα περικόπηκε σε Wight.


Heron Grey (1971)






Όταν επέστρεψαν στο νησί τους το όνομα τους άλλαξε σε Shide & Acorn. Πιο πριν είχαν κάνει μία μεγάλης διάρκειας οπερέτα, ένα κόνσεπτ άλμπουμ με τον τίτλο Legend of the Dreamstones, το οποίο και παρουσίασαν στο κοινό, υποστηρίζοντας πιο γνωστά θρυλικά γκρουπ, όπως οι The Strawbs.


Away! Fly Away Love! (1971)






Η μπάντα ήταν ενεργή για κάποια χρόνια, αλλά ό,τι ηχογραφήθηκε από το ρεπερτόριο τους εκτείνεται μόλις σε δύο singles σε μεγάλη δισκογραφική (και τα δύο έγιναν στην Γαλλία, με το όνομα Wight) και αυτό το άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε ιδιωτικά σε μόλις 99 κόπιες.


Marigold (1971)





Μέσα σε αυτό το στοιχειωτικό άλμπουμ, που πολλοί συλλέκτες θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν, βρίσκονται κάποιες από τις πιο μαγικές συνθέσεις που έχω ακούσει προσωπικά σε ηχογραφημένο υλικό. 





Οι αρχικές τους ηχογραφήσεις ήταν αρκετά heavy ψυχεδέλεια, αλλά τα singles και το LP είναι ιπποτικές, ρομαντικές μπαλάντες στο γένος της acid folk, με ονειρική και ελαφρώς ληθαργική αίσθηση.


Solitaire (1971)






Υποθέτω πώς αν οι μεσαιωνικοί τροβαδούροι είχαν ηλεκτρικές κιθάρες θα έπαιζαν κάπως έτσι, αλλά υπάρχουν επίσης τρομερά περάσματα από βιολί που παίζει εξαιρετικά η Joy Perkis, το κορίτσι που τραγουδάει επίσης, όπως και κουδουνίσματα από το μεταλλόφωνο, περιστασιακά πινελιές από σιτάρ, αλλά και πολύ όμορφο φλάουτο. Τα φωνητικά μοιράζονται σε αγόρι και κορίτσι.


Eleanor's Song (1971)





Δύο CD από ακυκλοφόρητο πριν υλικό κυκλοφόρησαν στα 90ς. Το concept άλμπουμ Legend of the Dreamstones, το υλικό του οποίου είναι εξαιρετικό, αλλά το Princess of the Island (το οποίο παρουσιάζει τα τέσσερα τραγούδια από τα singles συν κάποια demo των 70ς) είναι μάλλον μέτριο. Η Kissing Spell χωρίς να κάνει καμία διάκριση, πίστωσε τα άπαντα που έβαλε μέσα σε αυτά τα CD στους Shide and Acorn, αν και τίποτα δεν είχαν κάνει με αυτό το όνομα.


Under the Tree (1971)





Κάποια από τα μέλη των Shide & Acorn (Mike Jolliffe, Mick Cuffe και Jerry Cahill) έφτιαξαν ένα πολύ καλό γκρουπ της progressive rock, τους Dancer, στους οποίους έχουμε κάνει αναφορά στο παρελθόν εδώ. Η Joy Perkis εγκατέλειψε την μουσική βιομηχανία αμέσως μετά την διάλυση των Shide & Acorn. 


So Long Day (1971)





Οι μουσικοί που έπαιξαν ως Shide & Acorn ήταν οι:

- Joy Perkis - φωνητικά / βιολί

- Mike Jolliffe - φωνητικά / κιθάρα

- Jerry (Gerry) Cahill - κιθάρα, φλάουτο

- Graham Spencer - πιάνο

- Steve Jolliffe - κιθάρα / μπάσο

- Micky Cuffe - μπάσο


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης