Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021





 CHRISTMAS





Heritage








Οι Christmas υπήρξαν ένα βραχύβιο γκρουπ που κάποτε δραστηριοποιήθηκαν στον Καναδά. Η μουσική που έπαιξαν μπορεί να χωρέσει κάτω από την ταμπέλα της hard rock, παρουσιάζοντας δυναμική αλλά και ονειρική κιθάρα, ενώ συνολικά είχαν ένα ατόφιο και ωμό R&B ήχο, παρά το γεγονός ότι τα μέλη, ήταν πολύ νέα παιδιά, ακόμα στην εφηβεία τους.


Blues On An Iceberg (1971)








Heritage (Daffodil SBA 16002) 1971 (Canada only)














Είναι ένα γκρουπ που παίζει hard rock, τόσο hard όσο οτιδήποτε είχε ακουστεί εκείνη την εποχή. Και αυτό δεν ήταν ό,τι επιδίωκε η τετραμελής μπάντα. Ένα αδιαπραγμάτευτο περιουσιακό στοιχείο της μπάντας είναι ο Bob Bryden, o lead singer τους, κιθαρίστας και συνθέτης. Σαν lead singer μερικές φορές αφήνει λίγα πράγματα ανεκπλήρωτα (αλλά αυτό αντισταθμίζεται επαρκώς από τον δυναμικό ρυθμικό ήχο του γκρουπ). 


April Mountain (1971)





Σαν κιθαρίστας προσθέτει άγρια κύματα ρυθμικών μοτίβων στις βασικές γραμμές του μπασίστα Tyler Reizanne και του ντράμερ Rich Richter (θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι και οι δύο είναι μόλις 16 χρονών). Ο lead guitarist Robert Bulger δίνει χρώμα στα σόλο του με επιδεξιότητα. 


Something Borrowed (1971)





Αλλά είναι ως συνθέτης που ο Bryden παίζει μπάλα μόνος του. Έγραψε μελωδία και στίχο για αυτό το άλμπουμ, που μάλλον εύστοχα πήρε τον τίτλο Heritage και έκανε αλήθεια μία καταπληκτική δουλειά. Οι Christmas έχουν - παρά την επίμονη δύναμη και ενέργεια - κάτι που λείπει από τους Grand Funk και άλλα ισοδύναμα δυναμικά γκρουπ. Είναι hard και επιθετικοί κι όμως τον ίδιο χρόνο αξιοσημείωτα συνεκτικοί και ενδιαφέροντες.


Heritage (1971)




Ακολουθώντας το προκλητικά σπάνιο σετ από τζαμ που αποτέλεσε το ντεμπούτο τους λίγους μήνες νωρίτερα, εδώ έχουμε ένα άλμπουμ με πολύ καλή παραγωγή και ένα σετ από πειστικά progressive κομμάτια για τις αρχές της δεκαετίας του 70, που θα μπορούσε να είναι κάτι το πολύ ξεχωριστό, αν μία γερή δόση από παραμόρφωση είχε πέσει στην φωνή του αδύναμου lead singer τους. 


Goin' to Oklahoma (1971)





Δεν ήταν και ακριβές από την εταιρεία να το προωθήσουν ως ψυχεδελικό (αν και το εξαιρετικό "April Mountain" πέφτει πολύ κοντά στην ταμπέλα, με την οξύθυμη κιθάρα του Bob Bryden και τον ευχάριστο κατά τα άλλα παρατεταμένο θεατρινισμό του). Θα έλεγα ότι έχει πολλά κοινά με κάποιες πολύ περίεργες μπάντες της Deram, όπως οι Someone's Band


Zephyr Song (1971)





Το "Zephyr Song" αντηχεί μυστηριώδες και υπάρχει απαστράπτουσα ακουστική κιθάρα για να προσθέσει ένα ελαφρύ πασπάλισμα εκλεπτυσμού στην πιο heavy πλευρά τους, όπως στο "Blues on An Iceberg", αλλά γενικά μιλάμε για ένα άλμπουμ όχι τόσο θαρραλέο για να συναγωνιστεί τους σούπερ σταρ της εποχής, ούτε όμως τόσο αλλοπρόσαλλο ώστε να κυλιστεί στον "βούρκο" της underground.








Παρά την εξαιρετική υποδοχή που επιφύλαξαν κοινό και κριτικοί σε αυτό το άλμπουμ, οι Christmas αντιμετώπισαν προβλήματα με τo μάνατζερ τους και συνεπώς δυσκολίες για να κάνουν το δεύτερο άλμπουμ τους. Έτσι στα τέλη του 1971 διαλύθηκαν για να επανέλθουν ένα χρόνο αργότερα με το όνομα The Spirit of Christmas. Με το όνομα αυτό έκαναν ακόμα ένα άλμπουμ το 1974 (Lies to Live By).





ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης