Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

 





PARISH HALL









Hard Blues - Rock Rarities








Είναι δύσκολο κάποιος να θυμάται ένα μουσικό σχήμα από την West Coast, που έπαιξε τα blues και την rock χωρίς να έχει κάποια ιδιαιτερότητα ή να κάνει κάτι πρωτόγνωρο. Εκτός από το πάθος τους για αυτό που έκαναν, οι Gary Wagner (κιθάρα, πιάνο και φωνητικά), John Haden (μπάσο) και Steve Adams (ντραμς) κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα και μοναδικό άλμπουμ, το οποίο αποτελεί την μοναδική λεπτομέρεια που κάνει αυτό το γκρουπ να μνημονεύεται στις μέρες μας.


Silver Ghost (1970)





Parish Hall (Fantasy 8398) 8/70













Το νέο τρίο της Fantasy είχε ένα δυνατό ντεμπούτο τότε. Στην κιθάρα, το πιάνο και στα φωνητικά συναντάμε έναν πολύ δυνατό πυλώνα τον Gary Wagner. Και οι 10 επιλογές γράφτηκαν από αυτόν και είναι όλες καλές.


My Eyes Are Getting Heavy (1970)





Ένα ατόφιο γκρουπ, αποτελούμενο από τρεις μουσικούς, των οποίων το άλμπουμ έχει τα highlights του, όπως το σκληρό κομμάτι που ανοίγει "My Eyes Are Getting Heavy", όπως επίσης μερικά συνηθισμένα blues και δύο pop-rock μπαλάντες. Είναι δεμένοι και ο ηγέτης του γκρουπ Gary Wagner παίζει αξιόλογα την κιθάρα του, αλλά γενικά είναι ένα ικανοποιητικό πλην όχι και τόσο ουσιαστικό άλμπουμ. Κατά κάποιο περίεργο τρόπο κοιτάζοντας κάποιος που δεν γνωρίζει το εξώφυλλο, τείνει να πιστεύει ότι πρόκειται για ένα από τα διάφορα άλμπουμ του γένους τραγουδιστής / τραγουδοποιός.


We're Gonna Burn Together (1970)






Στην παραπάνω διαπίστωση συμβάλει ασφαλώς και ο τίτλος, που παραπέμπει σε μία πιθανή παραγωγή από την εκκλησία των Ευαγγελιστών, οπότε σίγουρα θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα από εκείνα τα παραπλανητικά άλμπουμ, που αν αγοράσεις χωρίς να γνωρίζεις θα βρεθείς προ εκπλήξεως.


Skid Row Runner (1970)





Ποια είναι η πραγματικότητα θα ακούτε βέβαια. Εδώ μέσα έχουν στριμωχτεί πολλά ωραία παιγμένα, πλην μάλλον όχι και τόσο συναρπαστικά blues. Ο Wagner ακούγεται κάποιες φορές σαν τον Paul Rodgers, πράγμα καθόλου κακό, όμως τα τραγούδια τους δεν είναι τόσο καλά όσο των Free


Take Me With You When You Go (1970)





Ικανοποίηση προκαλεί το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ, αλλά επίσης πολύ καλά ακούγονται το "Skid Row Runner" όπως και το funk-rock "We're Gonna Burn Together". Το γκρουπ εξαφανίστηκε μετά το ένα και μοναδικό του άλμπουμ, για να γίνει 30 σχεδόν χρόνια αργότερα αντικείμενο λατρείας κάποιων συλλεκτών και οι ορίτζιναλ κόπιες να αλλάζουν χέρια για μεγάλα ποσά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης