Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024




KESTREL



THE BIRD CAPTURED IN TIME NOW FLIES AGAIN



Οι Kestrel σχηματίστηκαν στην παραλιακή πόλη Whitley Bay το καλοκαίρι του 1971. Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος Dave Black ήταν η κύρια μουσική δύναμη της μπάντας, αν και η συνεισφορά του Jοhn Cook στα keyboards ήταν πολύ σημαντική για την τελική "γεύση" του άλμπουμ. Ο Cook ήταν το μοναδικό μέλος που προερχόταν από μουσικό κολλέγιο, ενώ οι υπόλοιποι ήταν αυτοδίδακτοι και ο Black "δανείστηκε" την γνώση του στις συγχορδίες και στις αναστροφές, για να δημιουργήσει αυτό το παράξενο μίγμα progressive rock με jazz υπαινιγμούς. Ο Cook πήρε credit για ένα μόνο τραγούδι, το "End of the Affair", αλλά ο Black παραδέχεται ότι θα μπορούσε να είχε credit για την δημιουργία και άλλων τραγουδιών και ιδιαιτέρως του "Acrobat".

The Acrobat



Kestrel - Kestrel (Merry Go Round - MGRL) 2003

Ο Tom Knowles μεταφέρθηκε από τα keyboards στα φωνητικά όταν ο προηγούμενος lead singer  και αδελφός του o Mike Knowles θεωρήθηκε ότι δεν είχε το στυλ που απαιτούνταν. Ο Tom Knowles παρέδωσε καθήκοντα στον Jοhn Cook και αφοσιώθηκε στα φωνητικά, τα οποία και χειρίστηκε πολύ ικανοποιητικά. Ο Tom ήταν επίσης ένας πολύ επιδέξιος ντράμερ και αυτό του αποδείχτηκε πολύτιμο μερικά χρόνια αργότερα. Ο David Whittaker στα ντραμς ήταν το μεγαλύτερο μέλος της μπάντας και το άλμπουμ που έκανε με τους Kestrel ήταν το δεύτερο άλμπουμ του. Το πρώτο άλμπουμ είχε κάνει με το γκρουπ από το Newcastle, Ginhouse, που έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα. Τέλος μπάσο αλλά και φλάουτο έπαιζε ο παλιός σχολικός φίλος του Black, Fenwick Moir. Αυτός είχε ένα ασυνήθιστο στυλ, ανεπιτήδευτο και μελωδικό, το οποίο συμπλήρωνε τέλεια όλα τα τραγούδια τους.





Wind Cloud



Οι επιρροές της γραφής του Black ήταν πολυποίκιλες, περιλαμβάνοντας τους Yes, Genesis, ELP, Beatles, Santana και τους Ολλανδούς Focus. Αλήθεια αν ακούσει κανείς την εισαγωγή της κιθάρας στο "I Believe in You" και την συγκρίνει με το "Sylvia" των Focus, θα αντιληφθεί τις ομοιότητες, πράγμα που δείχνει ότι ο Black δεν είχε πρόβλημα να ρίχνει μερικές "δανεικές" πινελιές εδώ κι εκεί.

August Carol



Αρχές του 1973 η μπάντα εντοπίστηκε από τον τραγουδοποιό, παραγωγό και κυνηγό ταλέντων John Worth, ο οποίος γύριζε σε διάφορα μέρη για να εντοπίζει νέα ταλέντα. Ο John Worth είχε καθοριστικό ρόλο στο να υπογράψει η μπάντα με την Cube Records και είχε την παραγωγή στο μοναδικό, εξαιρετικά σπάνιο και τόσο ακριβό στις μέρες μας άλμπουμ τους, το καλοκαίρι του 1974. Ο John Worth, ένας παραγωγός της παλιάς σχολής, ήδη στα σαράντα του, τη στιγμή που Cook και Black ήταν μόλις στα 21 χρόνια τους, αλλά η συνεργασία δούλεψε πολύ καλά γιατί ο παραγωγός είχε αγαπήσει αυτή τη μπάντα. 

Last Request



Η μπάντα έκανε πολλές συναυλίες και εμφανίστηκε και στην τηλεόραση κάποιες φορές, αλλά δυστυχώς το άλμπουμ χάθηκε χωρίς να αφήσει ίχνη στα τέλη του 1974. Ο Black προσχώρησε σε όσους είχαν απομείνει στην μπάντα του Bowie, the Spiders From Mars, αντικαθιστώντας τον Mick Ronson, ενώ Moir και Cook σχημάτισαν μία μπάντα που είπαν Poke. Οι Whittaker και Knowles επέστρεψαν στο Newcastle-upon-Tyne. Το 1976 ο Black ενώθηκε εκ νέου με τον Knowles, που τώρα είχε καθήκοντα ντράμερ, στην μπάντα Goldie που είχε ένα τεράστιο χιτ το 1978, το "Making Up Again". Δυστυχώς αποδείχτηκε μπάντα one hit wonder.

In the War



Ο Dave Black είναι τώρα σόλο, ένας session κιθαρίστας, τραγουδοποιός και περιστασιακά μέλος ενός R 'n' B σχήματος, των Brendan Healey Band. Ζει σε μία φάρμα κοντά στο Whitley Bay. Ο Jοhn Cook εργάζεται ως μηχανικός ήχου στο ITV και παράλληλα γράφει σήματα για πολλά τηλεοπτικά προγράμματα. Επίσης κατέχει δικό του στούντιο ηχογράφησης. Ο Tom Knowles εργάζεται στην οικογενειακή του επιχείρηση, άσχετη με την μουσική, ενώ ο David Whittaker ακόμα παίζει ντραμς σε κλαμπ γύρω από το Newcastle με διάφορες μπάντες. Ο Fenwick Moir μετακόμισε στα τέλη της δεκαετίας του '70 στην Γαλλία και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο το που βρίσκεται.

End of the Affair



Στη φωτογραφία φαίνονται:

Πάνω σειρά από αριστερά:

John Cook - sax and keyboards

Fenwick Moir  - bass/flute and violin

Tom Knowles - vocals

Howard Harding - Cube Records

David Whittaker  - drums

Κάτω σειρά από αριστερά:

John Worth - producer

Dave Black - lead and rhythm guitar

Olav Wyper - managing director Cube Records

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης