Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020








 ICARUS









The Marvel World




 

Μία μπάντα από ικανούς μουσικούς που δημιουργούν έναν ποικίλο ήχο με συχνές αλλαγές στο τέμπο. Ατόφια κιθάρα από τον John Etheridge και μελετημένο παίξιμο στα keyboards από τον Iain Haines εντάσσουν αυτή την σπανιότητα στο πάνθεο των concept progressive άλμπουμ της περιόδου.


Prologue (1972)



The Marvel World of Icarus (Pye NSPL 28161) 7/72













Ένα concept άλμπουμ που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μιας και καταπιάνεται με χαρακτήρες από Αμερικανικά κόμικς. Επίσης ένας δίσκος αποτελούμενος από δύο ξεχωριστά μέρη.

Η Α'πλευρά είναι δυναμικό garage-metal με ΄βρώμικα΄ riff, καλά τραγούδια και τραχιά αλα Beefheart φωνητικά από τον εξαιρετικό Steve Hart. 

Τα "Spiderman", "Fantastic Four" και το "Hulk" θεωρούνται ως highlights. 

Στην Β'πλευρά αλλάζει η κατεύθυνση και το άλμπουμ βυθίζεται στην progressive jazz, με πολύ αυτοσχεδιασμό και παράτονα σίνθια που θυμίζουν Arthur Brown ή ακόμα και Ultravox εποχής Vienna ("Conan the Barbarian" και "Iron Man").

Παρακάτω ακούμε το κομμάτι που αντιστοιχεί σε κάθε χαρακτήρα, όπως το φαντάστηκαν, το συνέθεσαν και το παρουσίασαν οι Icarus:



Spiderman (1972)





Fantastic Four (1972)





Hulk (1972)





Madame Masque (1972)





Conan The Barbarian (1972)





Iron Man (1972)





Thor (1972)





Black Panther (1972)





The Man Without Fear (1972)





Silver Surfer (1972)





Things Thing (1972)





Captain America (1972)




Δοθείσης της ωμότητας και της αίσθησης ότι έχουν ρίξει ένα σωρό πράγματα μαζί μέσα σε ένα δίσκο, δημιουργείται η αίσθηση ότι όλα αυτά προκαλούν ένα σαρδόνιο γέλιο στις μέρες μας, όσον αφορά στις υπερβολές που έλαβαν χώρα την περίοδο που άνθισε η progressive rock. Σε καλό μας το γέλιο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης