Αποποίηση Ευθύνης

Δηλώνεται ότι η ευθύνη των αναρτήσεων, καθώς και του περιεχομένου αυτών ανήκει αποκλειστικά στους συντάκτες τους, ρητώς αποκλειόμενης κάθε ευθύνης σχετικά του ιστότοπου. Το αυτό ισχύει και για τα σχόλια που αναρτώνται από τους χρήστες σε αυτό.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020






ETERNITY'S CHILDREN





Psychedelic Sunshine Pop





Οι Eternity's Children σχηματίστηκαν στο Cleveland το 1965 από τον τραγουδιστή και παίκτη του keyboard Bruce Blackman και τον ντράμερ Roy Whittaker. Στο ντουέτο προστέθηκαν οι Johnny Walker (lead guitar), Jerry Bounds (ρυθμική κιθάρα) και ο μπασίστας Charlie Ross. Η μπάντα αρχικά είχε το όνομα The Phantoms και το 1966 πήγαν στο Biloxi όπου ανέλαβαν καθήκοντα να κάνουν backing σε διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Charlie Rich και ο B.J. Thomas. Με την προσθήκη της τοπικής τραγουδίστριας της folk Linda Lawley, η μπάντα άλλαξε το όνομα της.

Again Again (1968)





Eternity's Children (Tower T-5123) 6/68




Αυτό το γκρουπ έχει ένα πολύ καλό ήχο φωνητικά και είχαν ήδη ανεβάσει στα chart το single τους "Mrs. Bluebird", το οποίο και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ. Αν σας αρέσει να ακούτε τον ήχο του είδους των The Association ή των Mamas & Papas, θα το ευχαριστηθείτε.

Mrs. Bluebird (1968)





Εδώ έχουμε mainstream soft-pop, αλλά με παραγωγή και συνθέσεις με εντυπωσιακή καθαρότητα και φροντίδα και πολύ όμορφα τραγουδισμένη. Τα highlights κυμαίνονται από το ονειρικό, απόκοσμο "Again Again" μέχρι στο ήπιο lounge-pop "My Happiness Day" και στο δεξιοτεχνικό popsike "Mrs. Bluebird" (με ένα τρομερό fuzz κιθαριστικό σόλο).

My Happiness Day (1968)





Το backing ενσωματώνει εύγευστους χρωματισμούς στην παραγωγή και απρόσμενη ενορχήστρωση και όλο αυτό συνεισφέρει στο να χαρακτηριστεί αυτός ο δίσκος ως must-have των φαν του στυλ-ακόμα κι αν το κουαρτέτο είχε περιορισμένη συνεισφορά. Ο φοβερός Curt Boettcher αναμίχθηκε στην παραγωγή παρεμπιπτόντως και το δικό του "You Know I'll Find a Way" περιλαμβάνεται στο σετ.

You Know I'll Find a Way (1968)





Σε συν-παραγωγή από τον θρυλικό Curt Boettcher, αυτό το άλμπουμ είναι το είδος της πλούσιας, χαλαρής ψυχεδελικής pop που θα περιμένατε.

Little Boy (1968)




Αλλά χωρίς καμία συνεισφορά όσον αφορά στην τραγουδοποιία από την μπάντα, δεν δείχνει πολλή από την προσωπικότητα της μπάντας και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα μείνει κάτι στο μυαλό αφού το ακούσουμε.

Rupert White (1968)





Η μάλλον πρόχειρη φύση του πρότζεκτ επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το "Rupert White" είναι απλώς ένα παλαιό single από ένα άλλο πρότζεκτ του Boettcher, τους The Chocolate Tunnel, με overdub νέα φωνητικά από την μπάντα, ενώ το "You Know I'll Find a Way" (επίσης μέσα στο Present Tense των Sagittarius) φανερά δεν παρουσιάζει καθόλου τους The Eternity's Children.






Timeless (Capitol 6302) 1969 (Μόνο στον Καναδά)





Εγκαταλείποντας τον Boettcher και παίρνοντας τον έλεγχο της μοίρας τους η μπάντα μας άρχισε να γράφει το δικό της υλικό.

Look Away (1969)




Αλλά η Tower ακύρωσε την Αμερικανική κυκλοφορία του δεύτερου και τελικού τους άλμπουμ. Στην συνέχεια έγινε στον Καναδά, όπου πούλησε σε πολύ μικρές ποσότητες, κάνοντας το ένα από τα σπανιότερα άλμπουμ της μεγάλης δισκογραφικής από τον Καναδά.

Christina in My Dreams (1969)




Ωστόσο, αν και πιο δυναμικό και πιο ανεβαστικό από το ντεμπούτο τους, δεν είναι πια σημαντικό, έτσι αποτυγχάνει να δικαιολογήσει την τόσο ακριβή τιμή του. Παρεμπιπτόντως ποτέ δεν έχω δει καν πρωτότυπη κόπια να πωλείται.

Gypsy Minstrel Man (1969)




Οι ψυχεδελικές χροιές βρίσκονται στο background σε σχέση με το ντεμπούτο τους. Το γκρουπ μας είχε την δυναμική να γράψει και να ερμηνεύσει δικό του υλικό. Του στοίχισε όμως με την διάλυση του, από την στιγμή που το άλμπουμ δεν κυκλοφόρησε καν στην Αμερική. 

I Wanna Be With You (1969)




Οι Eternity's Children δεν κυκλοφόρησαν ποτέ άλλο LP, αν και είχαν ηχογραφήσει διάφορα single που δεν είχαν πάει πουθενά. Με διάφορα lineup παρέμειναν να παρουσιάζουν κατά την διάρκεια των 70'ς.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε/Ακούστε επίσης